ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:54 13.03


Масниця у Полтаві: дощ не став на заваді святу

Полтавці сьогодні святкують Масницю - зібратися у центрі міста мешканцям і гостям обласного центру не завадили примхи погоди.

Сьогодні полтавці завітали на Театральну площу, аби зустріти весну – саме тут відбулося головне етносвято міста "Масляна". Розділити радість та поласувати млинцями містянам не завадили ані похмура погода, ані дощ.

Архієпископ Полтавський та Кременчуцький владика Федір закликав полтавців звернути увагу на духовну складову посту:

Стримуйтеся від агресії, стримуйтеся від заздрощів, стримуйтеся від осудження, від насміхання, від підбурення. Зробіть цей період посту часом радості, аби ваше серце було ним наповнено. Будьте привітними один до одного, робіть гарні речі один одному, насправді ж, достатньо навіть простого доброго слова! У цю Прощену Неділю попросіть вибачення щиро у своїх близьких, людей, які поруч з вами. Зробіть це щиро та сердечно і ви обов’язково відчуєте як на душі вашій стало легше!

На полтавців та гостей міста чекала захоплююча та цікава програма на будь-який смак і вік! Хлопці мали змогу випробувати себе на кмітливість, витривалість та винахідливість у конкурсах, дівчата – поспівати пісень, дітвора – взяти участь у розвагах, а для тих, хто цікавиться історією рідного краю організатори етносвята підготували виставки книжкової та музейної продукції Літературно-меморіального музею імені Короленка, а співробітники музею імені Котляревського ознайомили присутніх із альбомом ретро-фотографій. Кожен бажаючий мав змогу взяти участь у майстер-класах, розмаїття яких приємно вражало.

На свято завітали кількасот полтавців і мало хто з них відмовився від можливості поласувати смачними млинцями, які виявилися до смаку і дорослим, і дітям.

 

свято, Масляна, пост, владика Федір

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.