ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:02 13.03


Святковий концерт у Полтаві тривав дві години

Сьогодні, в останній день перед Великим постом, полтавці на Театральній площі відзначали Масницю.

Через дощову погоду відвідувачів свята було небагато, а виторг мали лише ті підприємці, які торгували їжею.

Традиційні народні гуляння влаштувала міська влада на Масляну, у переддень Великого посту. На сцені біля театру ім. Гоголя виступали дитячі та дорослі колективи із народними піснями, гуморесками  та сценками. Музеї Полтави намагалися влаштувати міні-виставки, але дощ завадив і дуже мало охочих могли побачити щось із музейних фондів. Найвитривалішим був майстер-клас з виготовлення оберегів у вигляді ляльок-мотанок.

До речі, полтавців під час святкового концерту було небагато – за підрахунками поліцейських, які охороняли порядок, не більше сотні. Дощ і похмура погода розігнали любителів взяти участь у народних гуляннях. З іншого боку, на бруківці Жовтневої, приватні підприємці доволі успішно торгували різноманітними наїдками та пивом. Першими розібрали млинці – один млинець коштував 8-10 гривень, залежно від начинки. Була також смажена картопля (10 грн. за 100 г) та традиційний під час подібних свят шашлик (28 грн. за 100 г). А от народним майстрам цього дня не пощастило: за їхніми словами, майже ніхто не цікавився виробами талановитих полтавців, які намагалися продати вишитий одяг, різноманітні прикраси.

Святковий концерт тривав приблизно дві години, ведуча заходу зазначила у розмові із кореспондентом Poltava365.com: якби не погана погода, гуляння могли би продовжитися.

свято, Масниця, пост

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.