ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:12 14.03


Полтавці стали менше застуджуватися: "лише" п'ять із половиною тисяч за минулий тиждень

В області, як і в Україні, знижується захворюваність на грип та респіраторні інфекції - 5548 осіб застудилися минулого тижня. З них дітей - 61 відсоток, а в лікарні поклали лише 4.5 відсотка.

За даними ГУ Держсанепідслужби в Полтавській області, на Полтавщині продовжується зниження захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції, показники нижче за епідпорогові, однак при вірусологічних дослідженнях продовжує визначатись циркуляція вірусу грипу AH1pdm09.

В Україні, згідно даних ДЗ "Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я України", за дев'ятий тиждень поточного року спостерігалося зниження захворюваності на 10.4 відсотка, показник захворюваності – 51.1 на 10 тисяч населення. В усіх регіонах України захворюваність нижче епідпорогових показників. При дослідженнях методом полімеразної ланцюгової реакції віруси грипу визначались в 14 областях, серед позитивних результатів в переважно визначається вірус грипу AH1pdm09.

В області за минулий тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло 5 тисяч 548 осіб, захворюваність знизилась на 20 відсотків порівняно з попереднім тижнем. Показник захворюваності склав 38,5 на 10 тисяч населення (на 65 вісдотків нижче за епідпороговий). Дітей захворіло 3376 (61 відсоток від всіх захворілих), захворюваність дітей знизилась на 24 відсотки порівняно з попереднім тижнем. Серед школярів – зниження захворюваності на 33.4 відсотка (показник на 60.3 відсотка нижче за епідпороговий).

Госпіталізовано 251 хворих (111 дітей), що складає 4.5 відсотка від кількості захворілих (продовжується поступове зниження показника госпіталізації).

грип, застуда, епідемія, грві, здоров'я

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.