ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:40 14.03


За рейтингом "Ділової столиці" голова Полтавської ОДА опинився поза чільною десяткою

Валерій Головко посів 13-те місце у рейтингу голів облдержадміністрацій, складеному тижневиком "Ділова столиця". Перший тут - очільник Волині, останній - керівник Харківщини.

За підсумками 2015 року "Ділова столиця" склала рейтинг керівників обласних державних адміністрацій. Показники мирних регіонів порівнюються за 20-ма суспільно важливими критеріями на підставі даних державної статистики.

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко опинився аж на 13-й сходинці. Автори рейтингу зазначають:

За підсумками 2015 року Полтавщина не змогла втримати перше місце у важливому демографічному показнику - смертності дітей у віці до одного року. Її результат - 5.9 на 1000 народжених живими (у Київській обл. - 5.4). За двома іншими демографічними показниками область, ведена Валерієм Головком (-19.5 бала), знаходиться традиційно низько - входить до трійки регіонів із найвищим рівнем смертності і в п'ятірку - з найнижчими рівнем народжуваності. Також Полтавська область стала другою за динамікою сільського господарства (приріст сільгосппродукції на 7.4 відсотка у порівнянні з 2014-м) і серед регіонів із найнижчою часткою працівників, відправлених у неоплачувані відпустки. З іншого боку, вона увійшла в трійку регіонів із найбільшим процентним відношенням працівників, переведених з економічних причин на неповний робочий тиждень, - таких набралося 13 відсотків від середньооблікової чисельності, або 41.5 тисячі. Також Полтавщина стала передостанньою за динамікою торгівлі, увійшла в трійку регіонів із найбільшим рівнем заборгованості місцевих бюджетів перед підприємствами ЖКГ (в перерахунку на одного жителя) і в четвірку відстаючих за динамікою будівництва (падіння на 15.4 відсотка) і експорту (обвал на 30.7 відсотка)

Лідером рейтингу за підсумками року став губернатор Волині Володимир Гунчик. Волинська область виявилася єдиною, що за жодним з критеріїв не опинилася в п'ятірці аутсайдерів. Натомість область посіла перше місце за динамікою будівництва і третє місце - за динамікою експорту та за рівнем народжуваності.

На останньому, 23-му місці за рейтингом газети перебуває голова Харківської ОДА Ігор Райнін. Видання припускає, що цей великий регіон перетворюється на депресивний.

рейтинг, Головко, Ділова столиця

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.