ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:57 16.04


"Полтававодоканал" просить гроші у влади на ремонт колекторів

Для ремонту всіх провалів на колекторах Полтави наявних нині коштів не вистачить, — про це повідомив "Полтававодоканал".

Через погодні умови з початку року в Полтаві утворилося 37 провалів колекторів. Станом на сьогодні капітально відремонтовано три таких провали. Для подальших робіт "Полтававодоканал" потребує додаткової фінансової допомоги, повідомили у прес-службі підприємства.

Аномальна погода цієї весни спричинила масові провали колекторів в Полтаві. Дрібні ремонти "Полтававодоканал" поки що виконує власними силами, на масштабні ж коштів не вистачає. Підприємство вимушено спрямовує гроші, які необхідні для експлуатації водопровідних, енергетичних мереж та спеціалізованої техніки, для термінового  проведення ремонтних робіт каналізаційних мереж, використовуючи всі резерви. Щоб місто не спіткало екологічне лихо, вирішуються першочергові потреби.
До підприємства продовжують надходити запити від мешканців щодо ремонту аварійних ділянок. Однак водоканалівці констатують, що не мають змоги провести всі необхідні роботи — комунальники чекають на додаткові джерела фінансування.

За неповний місяць утворилося 37 провалів. Матеріальний стан підприємства не дозволяє відремонтувати всі аварійні ділянки одночасно. "Полтававодоканал" звертається до обласної і місцевої влади за фінансовою підтримкою

 — каже заступник генерального директора Ганна Калініна.

Нагадаємо, що на балансі підприємства знаходиться 368,5 кілометрів каналізаційних мереж. Із них 58,5 км — колектори, зношеність яких сягає до 90 відсотків.

Провали стаються на колекторах діаметром від 350 до 1000 мм, глибина залягання — від 4 до 8 метрів. Термін їхньої експлуатації вже вичерпано — оскільки споруди побудовані з залізобетону в 1960-80 роках. Основна причина виникнення аварій на колекторах — сульфатно-газова корозія, що руйнує складову бетону. Різке танення снігу та підняття рівня ґрунтових вод — викликало додаткове навантаження на вкрай зношену каналізаційну систему.

Проблема з колекторами — не лише проблема "Полтававодоканалу", вона зачіпає всю громаду. Аварійно-відновлювальні бригади підприємства працюють над ліквідацією аварій цілодобово без вихідних, однак зробити це без додаткового фінансування, на думку керівництва підприємства, неможливо.

 

проблема, Полтававодоканал, гроші, влада

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.