ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:06 14.03


Кернеса у Полтаві можуть судити роками

14 березня у Київському районному суді Полтави пройшло чергове засідання у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Сьогодні на слуханні продовжили допит свідків обвинувачення. Нагадаємо, що Кернесу закидають викрадення і тортури учасників Євромайдану. Робота державтоінспекції міста Харкова та ДТП 25 січня 2014 року були головними темами судового засідання 14 березня. Сторона захисту проти: мовляв, до суті справи це відношення не має. За дві години все ж таки допитали двох свідків, які працювали у ДАІ на той час. Ще троє до суду не з'явилися. Їх викличуть повторно на наступне слухання за два тижні – 28 березня.

Сьогодні Кернес повідомив, що після останніх засідань йому навіть лікарі кажуть, що він ризикує здоров'ям. Після чергового допиту свідків, адвокат Кернеса Олександр Гунченко заявив, що тривалі переїзди і сам судовий процес виснажливі для мера Харкова, тому запропонував провести наступне засідання через два тижні. Кернес погодився зі своїм адвокатом і попросив зробити такий графік слухань постійним.

Я не зможу відвідувати щотижня судові засідання не тому що не хочу, а тому що не хочу спекуляцій щодо мого стану здоров'я. Я можу надати докази, в чому полягають мої проблеми зі здоров'ям і чому я на візку. Якщо потрібні медичні довідки - вони є в матеріалах справи. Я готовий надавати результати медичного огляду, адже після останніх засідань мені навіть лікарі кажуть, що я "жартую" зі своїм здоров'ям

- зазначив у своєму слові Кернес.

Нагадаємо, що наприкінці листопада минулого року прокурор Олександр Ганілов акцентував увагу саме на тому, що судові слухання проходять нечасто - раз на два тижні - і такими темпами він може затягнутися на роки. Тому прокурори й попросили призначати слухання частіше. Наразі маємо зворотній процес.

Геннадія Кернеса і двох його охоронців підозрюють у скоєнні злочинів стосовно харків'ян Олександра Кутяніна і Сергія Ряполова. Меру Харкова і двом його охоронцям – Блинникову та Сміцькому офіційно пред'явлені звинувачення за трьома статтями кримінального кодексу.

суд, Кернес, Євромайдан

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.