ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:42 15.03


Центр "102": поліція працює на новому рівні. ФОТО

Сьогодні полтавських журналістів запросили до колл-центру "102", аби продемонструвати, як працює новостворений Центр управління нарядами поліції. Це - європейський рівень!

У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова У кол-центрі поліції працює 30 осіб/Фото Віталія Скворцова

У одному залі центру знаходяться дівчата-оператори, які приймають дзвінки (на зміні їх працює семеро), серед них обов'язково є психолог, адже робота тут стресова. Також на зміні працює хоча б одна дівчина зі знанням англійської мови. У другому залі працюють диспетчери (їх на зміні п'ятеро), які безпосередньо координують роботу правоохоронців. Перед кожним диспетчером – три великих монітори для оперативного реагування.

Якщо раніше ми приймали близько чотирьох тисяч дзвінків, то сьогодні приймаємо близько шести тисяч. Багато із них не мають безпосереднього відношення до роботи поліції, але оператори не відмовляють людям у допомозі, переадресовують їх на інші служби, консультують. У перспективі, за наявності коштів, ми хочемо придбати спеціальну відео-стіну (її вартість – близько двох мільйонів гривень – прим. С.М.), на яку виведемо абсолютно все відеоспостереження, яке буде встановлене у Полтаві у рамках програми "Безпечне місто"

– сказав журналістам керівник ГУ НП у Полтавській області Олег Бех.

Відтепер усі дзвінки, які поступають на лінію "102", надходять до єдиного колл-центру. Раніше дзвінки надходили до чергових частин і, як зазначив Бех, від громадян було чимало нарікань на таку роботу, адже часто там навіть відмовлялися реєструвати заяви про кримінальні правопорушення.

Наступним кроком поліціянтів стане закупівля для міста 286 новітніх відеокамер спостереження, які дозволять бачити все, що відбувається на вулицях Полтави. Ці камери доволі "розумні" - на вибраному "квадраті" самостійно можуть проаналізувати кількість людей, визначити, скільки серед них жінок і чоловіків, кількість авто, номери машин, а також створити фотопортрет людини, яка знаходиться за кермом. Усе – як на долоні!

Показали журналістам і "святу святих" - серверну кімнату, над створенням якої працювали кілька років. Вартість обладнання – кілька мільйонів євро.

Завдяки новітньому технічному обладнанню та ІТ-телефонії у нас немає жодного мобільного телефону, усі оператори працюють у навушниках, через які отримують всю необхідну інформацію, у центрі все комп'ютеризовано

– зазначив начальник інформаційного центру Віктор Філенко.

У Центрі управління нарядами поліції оснащені кімнати для роботи та відпочинку працівників. Тут є все необхідне: працює кухня, є душ, ліжка, як у гарному хостелі.

Ми зробили своєрідну революцію у Полтавській області, створивши такий колл-центр. Його технічне забезпечення настільки передове, що ми можемо з впевненістю говорити, що він - один із найкращих в Україні

– вважає Олег Бех.

Якщо раніше було чимало чергових частин, то сьогодні абсолютно усі дзвінки громадян поліціянти отримують тут. Тепер усі вони централізовано надходять саме до центру "102", в якому їх аналізують та оперативно реагують на них.

Для роботи у колл-центрі на конкурсних умовах були відібрані 30 працівників (зі 140 заявок). Заробітна плата кожного складає приблизно 3300 гривень. За даними ГУ НП, щотижня до кол-центру надходить на 10-15 відсотків дзвінків більше, ніж попереднього тижня. Отже, довіра людей до нової поліції зростає.

Як зазначив речник обласної поліції Юрій Сулаєв, злагоджена робота всієї структури вже дає свої результати, адже значно зменшилась кількість правопорушень за рахунок того, що патруль на місце виклику в середньому прибуває за 3-7 хвилин.

Звісно, розкрити всі злочини по гарячих слідах неможливо, але працювати в нових умовах поліція стала набагато ефективніше

- резюмував Юрій Сулаєв.

поліція, колл-центр, Сулаєв, Бех, Філенко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.