ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:53 15.03


Проти озброєних людей на Хорольському комбінаті - комісії, наради і скарги до поліції

Керівники Полтавської облради та ОДА звернулися до поліції та прокуратури з проханням установити, хто ж блокує Хорольський завод дитячого харчування.

Голова Полтавської облради Олександр Біленький і перший заступник губернатора Полтавщини Андрій Пісоцький звернулися до обласної прокуратури і ГУ Національної поліції в області з проханням встановити особи людей, які утримують в блокаді Хорольський завод дитячого харчування і нікого туди не допускають. Про це пише "Обком".

Також сьогодні провели спеціальну нараду, на яку запросили всі зацікавлені сторони, що мають відношення до конфліктної ситуації на комбінаті. Але керівники комбінату на нього не прибули.

Ми ініціюємо створення комісії, яка перевірить діяльність підприємства. До неї увійдуть представники самого заводу, представники фірми-власника, уповноважені трудового колективу, депутати обласної ради. Крім того, у нас буде спільна заява депутатів облради до правоохоронних органів із вимогою відповідної реакції на події в Хоролі

- заявив Олександр Біленький після резонансної події, що сколихнула Хорол.

У свою чергу, Андрій Пісоцький зазначив, що керівництво області відстоює інтереси колективу підприємства. І головним завданням бачить те, щоб завод нормально працював, і не відбулося анонсоване раніше 30-відсоткове скорочення працівників. Він так само висловив занепокоїність тим, що відчуження очисних споруд підприємства загрожує екологічною катастрофою райцентру.

Разом із тим, як повідомляють із Хорола, працівники заблокованого підприємства знову виходили сьогодні на акцію протесту, перекриваючи автодорогу Київ-Харків. Люди розчаровані тим, що влада не може стабілізувати ситуацію і захистити їхні права.

У ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на нардепа Мосійчука, який стверджує, що новим власником унікального і єдиного в Україні підприємства з виготовлення сухих молочних дитячих продуктів, які виробляють на Хорольському комбінаті, є російський олігарх Костянтин Малофєєв. Йому 41 рік, і він відомий тим, що активно допомагав так званій ДНР, лідери якої Гіркін і Бородай свого часу працювали на Малофєєва. Включений до санкційного списку Євросоюзу.

Хорол, блокування, завод, рейдер, захоплення, Біленький

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.