ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:00 02.05


ФК "Полтава" очолив Першу лігу за три тури до фінішу сезону

Футболісти "Полтави" 2 травня у Харкові перемогли місцевий "Геліос" у календарному матчі 31-го туру першості країни серед клубів Першої ліги і вийшли в лідери. Дублем відзначився досвідчений форвард Олександр Ковпак.

Геліос — Полтава — 0:2

Голи: Ковпак 37, 90+5.

Полтава (1-4-2-3-1): Кринський — Голіков, Бородай (Башлай 65), Парамонов, Іванов — Крапивний (Сокуренко 78), Покотилюк — Савін, Савченко (Недоля 57), Мединський (Трояновський 68) — Дегтярьов (Ковпак 31).

Це був скандальний матч, який відкрив полтавцям шлях до омріяної УПЛ. Уже на 7-й хвилині кращий бомбардир команди гостей Максим Дегтярьов заробив пенальті, але не реалізував 11-метровий (досвідчений воротар Погорелий парирував удар). Потім Максим отримав ушкодження стегна і був замінений на Ковпака, який став героєм поєдинку. Перший гол Олександр забив через шість хвилин після свого виходу на поле (чудовий пас віддав Савін), а другий — вже у компенсований час (асистував Голіков).

Господарі другий тайм грали у меншості — на останній хвилині першого арбітр вилучив із поля капітана команди Луценка, а на 86-й залишив "Геліос" удев'ятьох, вилучивши ще й Чепурненка.

Контраверсійний епізод виник на 45-й хвилині після пострілу Кічі — Голіков чи то спиною, чи то рукою виніс мяч із воріт, але арбітр порушення правил у тому епізоді не зафіксував.

Путівка до еліти тепер знаходиться в руках полтавців, які після поразки арсеналівців у Черкасах одноосібно очолили турнірну таблицю Першої ліги. Команді Безсмертного залишилося провести три гри, з яких дві наступні — домашні.

Статистика туру, турнірне становище команд

спорт, футбол, ФК Полтава, ПФЛ

За темою:

  • У Полтаві на поминальні дні курсуватимуть додаткові маршрути громадського транспорту
  • Ворскляни вдома мінімально поступилися лідеру УПЛ. ВІДЕО
  • У Полтаві автівка врізалася в електроопору
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.