ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:35 16.03


У Полтаві греко-католицький священик представить книгу про бійців-соняхів на війні

18 березня о 17:00 в Полтавській обласній науковій бібліотеці імені Котляревського пройде презентація книги військового капелана УГКЦ о.Андрія Зелінського "Соняхи. Духовність на час війни".

Священик УГКЦ Андрій Зелінський служить у зоні АТО з червня 2014 року. У військовому капеланстві - близько десяти років. Перші кроки на цьому поприщі робив в Інституті сухопутних військ у Львові (тепер Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного). Проте навіть досвід роботи з військовими не міг підготувати священика до того, що відбувається на справжній війні.

Освіту - філософську, богословську та політологічну - отець здобував у Стемфорді у США, Григоріанському університеті в Римі та в Києво-Могилянській академії.

"Соняхи. Духовність на час війни" - книжка, написана військовим капеланом, який здійснює своє служіння в зоні АТО, стоїть пліч-о-пліч із тими, про кого пише, підтримує їх і проводжає в останню путь. Книга вийшла у "Видавництві Старого Лева". Тут зібрані тексти "про глибоке і про глибоко людське, про духовний вимір людського досвіду війни та про справжню любов, здатну перемінити людину на сонце, а наш спільний біль - на радість спільної надії".

У цьому виданні не йдеться про перебіг подій в зоні АТО, це надзвичайні історії із життя захисників, а, передусім, про вербалізовані емоції. Ця збірка є скромною даниною пам'яті - надзвичайно щирою і дуже відвертою - усім, хто пройшов крізь моє життя і назавжди залишився на варті вічності на полі збройного протистояння на сході України,

- пояснює отець Андрій.

Як зазначає сам отець, назву "Соняхи" для книжки він обрав через те, що ця квітка, як правило, у нашій свідомості постійно зорієнтована на сонце. І, таким чином, ніби постійно за ним повертається і його втілює. Для нього ця квітка є прообразом людей, які постійно зорієнтовані у напрямку добра і, найперше, намагаються бути справжніми людьми - вони своїми вчинками перетворюються на сонце і здатні прогнати будь-яку темряву.

На початку минулого року ми з вами опинилися у такій ситуації, коли Україна була огорнута такою непроглядною темрявою. А нашими "соняхами" стали військові,

- говорить отець Андрій Зелінський.

книга, бібліотека, священик

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.