ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:19 16.03


За наполяганням екс-голови облради премію імені радянського партизана не скасували

Депутат облради від "Свободи" наполягала на скасуванні премії радянського партизана Сидора Ковпака, але екс-голова ради від БПП заявив, що цього робити не потрібно.

Депутат облради Алла Федорченко (ВО "Свобода") раніше пропонувала скасувати премію Ковпака, радянського партизана, якою нагороджували учасників війни, волонтерів, бійців, журналістів і викладачів, які досягли успіхів у військово-патріотичному вихованні молоді.

Натомість політик запропонувала заснувати премію імені Юрія Горліс-Горського - полтавця, українського військового і громадського діяча, осавула Першого куреня полку гайдамаків Холодного Яру, старшину Армії УНР, учасника Першої Світової війни, письменника, автора історико-документального роману "Холодний Яр", який народився у с. Демидівка, Решетилівського району, Полтавської області.

Однак на засіданні профільної депутатської комісії в облраді її ініціативу підтримали лише частково. Петро Ворона, представник БПП й колишній голова облради, виступив за співіснування обох премій. Про це повідомила прес-служба облради.

Таким чином, в Полтаві нагороджуватимуть і премією імені Ковпака, і премією імені Горліс-Горського.

Федорченко, Ворона, премія, Ковпак, Горліс-Горський, комісія, облрада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.