ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:19 17.03


Прокуратура закрила справу проти Мамая за відсутністю криміналу

У прокуратурі Полтавської області закрили кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди за участю мера Полтави Олександра Мамая, коли мер "покатав" на капоті авто депутата міської ради.

Досудове слідство у цій справі тривало ще з 10 липня 2015 року. У той день розлючені учасники сесії Полтавської міськради, незадоволені відмовою мера поставити на обговорення питання про зниження тарифів на проїзд в міському громадському транспорті, влаштували в сесійній залі бійку.

Мамаю через запасні двері вдалося покинути зал і сховатися від розлюченого натовпу в кабінеті свого заступника. Після чого він вийшов через запасний вихід у двір міськвиконкому і сів за кермо своєї службової машини, маючи намір виїхати на вулицю.

Натовп оточив автомобіль, в якому закрився мер, і люди почали вимагати, щоб градоначальник вийшов до них. У відповідь мер натиснув на газ і прокатав на капоті депутата міськради Олександра Шамоту, який отримав тілесні ушкодження. Під колесами автомобіля виявився і один з присутніх на місці інциденту - полтавський пенсіонер, якому колесо наїхало на ногу.

Після того Мамай зупинив автомобіль, і коли прибули співробітники ДАІ, яких викликали свідки події, вийшов із машини. Журналістам градоначальник розповів, що залишив залу засідання, так як відчув загрозу своєму життю. Саме тому, зізнався мер, він і спробував виїхати з оточила його автомобіль розлюченого натовпу.

Досудове розслідування цього інциденту тривало кілька місяців. 4 березня на прес-конференції журналісти поцікавилися у прокурора Полтавської області Сергія Попова ходом розслідування і його перспективами. Прокурор відповів, що не бачить підстав для кримінального переслідування Мамая, так як обставини ДТП і його наслідки суперечливі.

Сьогодні депутат міськради Шамота повідомив, що отримав відповідь з прокуратури. У документі говориться, що кримінальне провадження закрито "у зв'язку з відсутністю в діях Полтавського міського голови Мамая А.Ф. ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України". справа закрита ще 30 листопада 2015 року, інформує "Обком".

прокуратура, Мамай, Шамота, міськрада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.