ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:13 17.03


Полтавські волонтерки за півтора роки сплели понад 13 квадратних кілометрів маскувальних сіток

Більше 13 квадратних кілометрів маскувальних сіток власними руками сплели півтора десятка волонтерок у Полтаві. Вони працюють уже півтора роки, збирають від полтавців непотрібний одяг і речі й переправляють сітки військовим.

За понад півтори роки роботи волонтерки-майстрині "Hand made для Армії руками небайдужих полтавок" сплели маскувальних сіток більше 13 квадратних кілометрів.

Про це "Новинам Полтавщини" повідомила координатор ініціативної групи "Hand made для Армії руками небайдужих полтавок" Тетяна Сігіда.

За її словами, бійцям плетуть сітки півтора десятка ініціативних жінок з вересня 2014 року, за цей час у них було лише вісім днів вихідних.

За цей час майстрині також виготовили майже півтори сотні "кікімор".

Сировина для сіток і кікімор - натуральні й синтетичні тканини природних кольорів, її майстрині збирають від небайдужих полтавців. Усі матеріали, одяг і речі полтавки використовують, навіть ті, які не підходять для сіток, йдуть на допомогу нужденним – у притулки чи переселенцям.

На нас лежить велика відповідальність, адже держава не забезпечує бійців маскувальним обладнанням, щодо до сіток, на жаль, все дуже сумно. Хоча були тендери і купували сітки, але вони – типові, не завжди підходять під відповідну місцевість. А ми підлаштовуємо сітки і кікімори під певні умови,

- зазначила Тетяна Сігіда.

волонтери, допомога, війна, АТО, сітки, Сігіда

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.