ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:42 17.03


Конкурс на реконструкцію колишньої площі Леніна запропонували скасувати

У міськраді відбулося засідання, де обговорили, як саме реконструювати колишню площу Леніна. Вирішили діючий конкурс запропонувати скасувати, адже архітектори невдоволені умовами і жодної роботи не подано.

Конкурс на реконструкцію колишньої площі Леніна пропонують скасувати. З такою ініціативою виступили представники об'єднання "CityLab". На їхню думку, конкурс непрозорий. Дмитро Козиренко, випускник архітектурного факультету, зазначив у своєму дописі:

Вважаємо неприпустимим той факт, що не береться до уваги думка полтавців щодо реконструкції площі, не враховуються побажання та ідеї, мешканцям міста не надається можливість у тій чи іншій формі висловити своє бачення щодо благоустрою площі. Натомість відбувається конкурс на проектну пропозицію комплексної реконструкції площі, умови якого виписані таким чином, що участь у ньому може взяти обмежене коло архітекторів. Інформація про проведення конкурсу не була достатньо публічно поширеною, а тому громадськість фактично не мала шансу звернути на нього увагу. У той же час, на реконструкцію площі будуть витрачені кошти з міського бюджету, тобто кошти полтавців, а тому думка містян щодо благоустрою, вважаємо, має бути пріоритетною і обов'язково врахованою.

На засідання запросили представників міськвиконкому та депутатів. Володимир Годня, начальник управління капітального будівництва, вважає, що конкурс потрібно продовжити, бо ці вимоги перебільшені. Але зізнався, що досі жодної роботи не подано. А остання дата - 21 березня.

Зазначимо також, що рішенням сесії міської ради попереднього скликання від 10 липня 2015 року колишній сквер на так званій площі Леніна було перейменовано на сквер пам’яті Героїв України.

Депутат міської ради Вадим Ямщиков (ВО "Свобода"), який теж прийшов на збори, раніше заявляв, що умови конкурсу не прописані достатньо чітко:

У конкурсі не прописано ідеологічної складової і відсутнє чітке розуміння, що саме там повинно бути. Для кого будують? Які саме Герої України маються на увазі? Хтось із громадськості правильно сказав, що деякі Герої України залишились в окупованому Криму - і їх теж згадувати?... Вважаю, що необхідно відходити від радянських розумінь "аби щось до чогось збудувати". Зараз важливо сформувати нове якісне сучасне фахове завдання для архітектурного конкурсу. Воно має базуватися на глибоких дослідженнях – і урбаністичних, і соціологічних. Люди самі мають сказати що вони там хочуть бачити. Треба конкретно прописати, що це - сквер пам'яті хлопців, які загинули під час російсько-української війни! Я очолив депутатську групу, в яку буде включено громадськість та архітекторів, і ми спільно напрацюємо умови конкурсу. Хай це забере деякий час, але ми повинні будувати на совість.

Для того, щоб скасувати конкурс або ж внести зміни в його умови, питання винесуть на засідання виконкому міської ради. Рішення про це прийняли одноголосно депутати профільної комісії одразу після засідання ініціативної групи. Комісія доручить управлінню капітального будівництва (адже вони є замовниками) підготувати проект рішення на виконком про зупинення конкурсу і підготовку вдосконалених вимог і програми конкурсу. Остаточне рішення про реконструкцію скверу Героїв прийматимуть на сесії.

Ленін, конкурс, площа, реконструкція, Козиренко, Годня, Ямщиков

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.