ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:23 17.03


На психологічну допомогу АТОвцям пропонують виділяти гроші з бюджету

На роботу волонтерської гарячої лінії психологічної допомоги учасникам війни потрібно 135 тисяч гривень. Раніше проект фінансувала Литва, а зараз депутати хочуть добитися, щоб це робили з обласного бюджету.

Профільна комісія обласної ради з медичних і соціальних питань одноголосно підтримала ініціативу депутата облради Юлії Костенко (ВО "Свобода") щодо виділення грошей з обласного бюджету на роботу call-центру "Лінія емоційної підтримки "АТОЛ". Ця безкоштовна гаряча лінія надає допомогу учасникам війни, членам їхніх сімей, внутрішньо-переміщеним особам.

Юлія Костенко, депутат облради і психолог-волонтер служби, зазначила:

Члени комісії і депутати однозначно наголосили, що цей проект потрібен як для області, так і для України в цілому. Адже емоційна підтримка учасників війни, членів їх родин, внутрішньоперміщених осіб поки що не забезпечується на державному чи місцевому рівні. Литва взяла на себе фінансування пілотного проекту у Полтавській області, забезпечила кваліфікованих викладачів, які мають сотні годин практики емоційної підтримки у службах, які діють вже більше 25 років для литовців. Програма навчання волонтерів була адаптована до ситуації війни в Україні.

Ця гаряча лінія діє в Полтаві з вересня минулого року. Навчені литовськими спеціалістами волонтери-психологи чергують щодня, без вихідних і свят, з 17-ї до 23-ї години надаючи послуги безкоштовним телефоном для людей з усієї України.

До 75 відсотків потрібних для пілотного проекту коштів було виділено через програму Розвиваючої співпраці і підтримки демократії Міністерства закордонних справ Литви. Після закінчення пілотного проекту в листопаді минулого року волонтерська служба не припинила роботу і діє за рахунок неурядових організацій.

Нині служба сподівається на підтримку з обласного бюджету. На цей рік потрібно 135 740 грн - на оренду приміщення, телефонний зв'язок (роботу безкоштовного для клієнтів телефона), доступ до інтернету.

Депутати вирішили звернутися до голови полтавської ОДА Валерія Головка з пропозицією підтримати проект.

допомога, волонтери, облрада, бюджет, АТОЛ, Костенко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.