ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:47 17.03


"Полтавагаз" хоче встановлювати загальнобудинкові лічильники, а депутати і громадяни - проти

У міській раді на засіданні профільної комісії обговорили ситуацію з лічильниками газу. "Полтавагаз" за встановлення загальнобудинкових, посилаючись на настанови з Києва, громадяни й депутати - проти.

Кілька акцій протесту, чимало звернень громадян були викликані спробами "Полтавагазу" встановити загальнобудинкові лічильники в кількох багатоповерхівках міста. Сьогодні такі дії постачальника газу розглядали на профільній комісії міської ради.

Нагадаємо, раніше представники "Полтавагазу" зазначали:

Ми діємо в межах Постанови НКРЕКП №3831 від 19.11.15 року. Норма споживання газу на особу становить три кубометри, і встановлення лічильників забезпечить і контроль над споживанням і, головним чином, безпеку.

Однак таке рішення підприємства викликало низку протестів жителів будинків. Вони зверталися до депутатів, і депутати на комісії переадресовували їхні запитання "Полтавагазу".

На сьогоднішній день у Полтаві вже встановили 20 прибудинкових лічильників, а п’ять будинків від такого приладу вімовились, повідомив Анатолій Бистрай, начальник виробничих служб "Полтавагазу":

Будь-які зміни в програмі повинні погоджуватися тільки з НКРЕКП. Ми направляли листи з цього приводу, але роз’яснення тут тільки одне: є програма і ми повинні її виконувати.

По закінченню засідання депутат Вадим Ямщиков (ВО "Свобода") розповів нашому кореспонденту:

Вважаю, що загальнобудинкові лічильники газу - це не вихід, і призведуть, скоріше, до конфліктів, аніж до впорядкування споживання. Людина, приміром, вийшла з будинку о сьомій ранку і повернулася пізно ввечері, тож газом не користувалася, а хтось, можливо, цілий день використовує плиту. Необхідні поквартирні лічильники, а не один лічильник на весь дім. Але питання дійсно важке і з багатьма нюансами, які ми продовжуємо обговорювати.

Депутат Олександр Шамота (ППЛ) теж прокоментував нам ситуацію:

Поки немає конкретних досягнень, ми дали доручення різним управлінням, але "Полтавагаз" почав розмовляти не так категорично. Головне те, що "Полтавагаз" сам подавав пропозиції до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, свою інвестпрограму зі встановлення загальнобудинкових лічильників і тепер сам повинен звернутися і внести зміни до неї, якими направити кошти на встановлення поквартирних лічильників.

За словами обох депутатів, обговорення продовжиться. А як стало відомо нашим кореспондентам, "Полтавагаз" поки що призупинив роботи зі встановлення лічильників у будинках, чиї мешканці виступили проти. Зокрема, втручання депутата Тараса Синяговського дозволило добитися того, що лічильник не стали встановлювати в будинку на вулиці Богдана Хмельницького. Також самі жителі одного з будинків на Красіна домоглися того, щоб і в їхньому домі не встановлювали загальнобудинковий лічильник.

лічильник, Полтавагаз, комісія, Шамота, Ямщиков

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.