ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:22 18.03


На Полтавщині через видобування нафти й газу пересихає одна з найчистіших річок

Річка Сула через видобування нафти й газу обміліла і забруднилася. вода в колодязях жителів села Сенча Лохвицького району забруднена вуглеводнями. Лише один проект порятунку річки коштує 300 тисяч гривень.

Через роботу нафтогазових промислів у Лохвицькому районі річка Сула обміліла. Про це повідомляє ОДТРК "Лтава". Жителі навколишніх сіл жаліються на захворювання від неякісної питної води, яка подекуди має коричневий колір. Санепідемстанція зробила висновок: питна вода забруднена нафтою. Днями там побувала екологічна комісія обласної ради. До якогось рішення ще не прийшли, адже будь-які заходи потребують фінансування. Так, Євген Холод, перший заступник голови облради, зазначив:

Всі кошти, які держава має від видобутку вуглеводнів, від них Полтавщина нічого не має. Потрібно залишати хоча б п'ять відсотків від плати на розвиток регіону.

Разом із тим, у державному інституті "Дніпрогіпроводхоз" готові розробити проект з порятунку річки. Його директор Володимир Гринюк зазначив:

Ми готові спорудити шлюзи, провести розчистку, зробити подпор. Ми розберемся в потребах, коли проведемо всі розвідувальні роботи. Аби були гроші.

Вартість лише тільки проекту реконструкції - 300 тисяч гривень. У селищної ради таких грошей немає, тому річка і далі забруднюється і міліє.

Сенча, Сула, забруднення

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.