ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:20 18.03


Розірвання побратимства з Хімками й Краснодаром розглядатимуть на сесії міськради

Депутати профільної комісії міської ради одностайно проголосували за винесення питання про розірвання побратимських стосунків між Полтавою і російськими містами Хімки й Краснодар на найближчу сесію.

Пропозицію розірвати двосторонні угоди з російськими містами Хімки й Краснодар висунув депутат Київської райради, заступник її голови Владислав Контарчук (ВО "Свобода"). Він зазначав:

Ураховуючи факт військової агресії Російської Федерації проти України, зокрема, анексію АР Крим та окупацію частини території Донецької та Луганської областей, що призвела до тисяч жертв серед громадян України та завдання матеріальних збитків на мільярди гривень, прошу винести на чергове пленарне засідання сесії Полтавської міської ради питання про розірвання двосторонніх угод міста Полтава з російськими містами-побратимами: Краснодар та Хімки в односторонньому порядку. Вважаю, що в умовах війни не може бути ніякої мови про "побратимство"!

Також петиція про це з'явилася на сайті міської ради.

На профільній комісії з містобудування обговорили це питання. Зокрема, йшлося, що з часу укладання дружніх угод Полтави з російськими містами тодішнім міським головою Андрієм Матковським жодних взаємовигідних контактів між містами не відбувалося ані в сфері економіки, ані в сфері культури.

Депутати одноголосно вирішили підтримати звернення і винести питання на найближчу сесію міської ради.

Хімки, Краснодар, побратим, комісія, міськрада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.