ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:44 18.03


Ще одну районну газету "роздержавили". Тепер - у Кременчуці

Кременчуцька райрада вийшла зі складу засновників районної газети "Перемога". Натомість планують укласти договір на висвітлення своєї діяльності в цій газеті.

Кременчуцька райрада на своїй сесії сьогодні прийняла рішення вийти зі складу засновників газети "Перемога". Рішення прийняли на підставі Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації", повідомляє "Кременчуцька газета".

Вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації - газети "Перемога" і редакції газети "Перемога", з перетворенням редакції членами його трудового колективу в суб'єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання та тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації,

- сказано в рішенні сесії.

Також депутати вирішили, що після державної реєстрації та внесення до єдиного державного реєстру відповідних записів про перетворення редакції, райрада укладе договір на висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування в газеті "Перемога".

Нагадаємо, в 2015 році Верховна Рада прийняла закон про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

Відповідно до закону, органи держвлади, інші держоргани та органи місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих ЗМІ.

Відзначимо, що Кременчуцька міськрада поки ще є засновником комунальної газети "Вісник Кременчука".

газета, районка, Перемога, Кременчук, роздержавлення

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.