ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:10 18.03


Анатолій Гриценко у Полтаві заявив, що Порошенко має заарештувати Яценюка

Український політик Анатолій Гриценко приїхав до Полтави, де мав зустріч із місцевими журналістами. Говорив про політику, олігархів, Арсенія Яценюка, Надію Савченко, Крим і війну на сході країни.

Гриценко вважає, що уже навіть непристойно урядові Яценюка займати посади. А сам Арсеній Петрович не має права шантажувати всю країну. Затягування ж відставки, на думку політика, лише підриває довіру людей до всіх державних інститутів.

Президент має заарештувати Яценюка. "Попередникам" дали змогу втекти з країни з грошима. І цим дозволять

- впевнений Гриценко.

І додав, що сам особисто вже був у прокуратурі, де давав свідчення щодо діючого прем'єра. Те, що Яценюка не вдалося відправити у відставку – називає змовою олігархів: Порошенка, Коломойського, Ахметова, Фірташа.

Анатолій Степанович торкнувся економічної складової кризи, зауваживши, що кредити ми повинні брати не для МВФ, а задля створення нових робочих місць, нормального інвестиційного клімату. Для чого потрібно знизити податки. А для трьох категорій посадовців – слідчих, прокурорів та суддів запропонував увести жорстку відповідальність, аж до пожиттєвого покарання.

Гриценко вважає, що Україна повинна експортувати не зерно, а готову продукцію. І виступає категорично проти можливого продажу земель та 450 державних підприємств:

Треба припинити розмови про продаж земель. Якщо ринкова вартість гектару полтавського чорнозему – 20 тисяч євро, то ті, у кого є гроші, хочуть скупити її у тридцять разів дешевше – за 20 тисяч гривень. А у кого наразі є гроші? Тільки в олігархів!

Анатолій Гриценко вважає, що країні не нові вибори потрібні, а сильна, ефективна та відповідальна влада. Влада, яка "генерує спокій, довіру, впевненість у завтрашньому дні". Проте він зауважив, що у випадку, якщо Яценюк залишиться керувати урядом, він особисто вбачає два варіанти розвитку подій: мирний та не мирний. Утім, новий Майдан нічого доброго країні не дасть, адже за словами політика, наразі в українці зберігається приблизно мільйон одиниць зброї, в тому числі – важкої.

Щодо військової проблематики (а Гриценко був міністром оборони у трьох Кабмінах поспіль), то він вважає, що російська агресія – це надовго. Анатолій Степанович вкотре висловився проти Мінського формату переговорів, і за Женевський – за участі представників США, ЄС, України та Росії.

Нинішню українську владу Гриценко назвав "злодійкуватою":

Ті, що були раніше, розмовляли "на фєнє", а ці – англійською; от і вся різниця

Від журналістів прозвучало питання щодо долі льотчиці Надії Савченко. Пан Гриценко згадав, як свого часу саме він, будучи міністром, не сумніваючись, дозволив їй літати, адже Надія виходила за межі спеціального вікового цензу. Зокрема, він сказав:

Хочу, щоб вона повернулася живою та здоровою. Зараз є багато спекуляцій щодо неї, міста обвішані бордами з її портретом. Насправді ж багато хто в цій країні боїться, що вона повернеться…

Гриценко, прес-конференція, Яценюк

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.