ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:46 18.03


Перемога у Харкові відкриє ворсклянам шлях до Європи

19 березня в матчі 19-го туру чемпіонату країни з футболу "Ворскла" гратиме у Харкові проти своїх географічних сусідів, які переживають не найкращі часи.

"Металіст" – "Ворскла"

19:30. Харків, стадіон "Металіст".

Арбітр – Олександр Іванов (Макіївка).

Телетрансляція: "Футбол-2".

Команда Олександра Севідова у минулому турі несподівано програла в Ужгороді таємничій "Говерлі" В'ячеслава Грозного - 0:1. Наразі харків'яни, які мають чимало невирішених організаційних та фінансових проблем у клубі – одинадцяті в турнірній таблиці з 14-ма очками. У ворсклян вдвічі більший доробок – 28 балів. І всі шанси здобути перепустку до Ліги Європи. З трійкою призерів чемпіонату вже майже все зрозуміло, а "Дніпро" підпадає під санкції УЄФА і на 99 відсотків пропустить наступний євросезон. Отже, нашим землякам треба просто докласти зусиль, аби не пропустити поперед себе "Олександрію" чи "Карпати", що крокують слідом за ворсклянами у таблиці.

Команда Василя Сачка минулими вихідними офіційний поєдинок не грала через усім відомі проблеми запорізького "Металурга". Проте, біло-зелені двома різними складами потренувалися у спарингах проти "Кременя" та "Сум".

Трохи про кадровий потенціал ворсклян. Воротарську позицію, ймовірно, у суботу займе Непогодов, адже Богуш лікується через ушкоджене коліно, а молодий Ткаченко був заангажований молодіжним складом, який програв сьогодні господарям – 2:3. Серед можливих утрат – Бартулович, який має проблеми зі здоров'ям. А капітан команди Арменд Даллку перебрав карток і пропустить найближчі дві гри через дискваліфікацію.

Нападник Олександр Ковпак, який змушений був пропустити початок весняної частини сезону через ушкодження ноги, повернувся на поле в контрольній грі проти кременчужан. Він готовий грати:

Відчуваю, що моя форма близька до оптимальної, хоча на всі запитання завжди може дати відповідь лише офіційна гра. Для мене найголовніше було - відновитися. Певен, що тренери мають бути задоволеними нашим ставленням до роботи. До "Металіста" підходимо в хорошому настрої, готові забрати свої очки

- підкреслив Ковпак у розмові з журналістом прес-служби.

Готовий нарешті зіграти й Антон Шиндер, який пропустив дві зустрічі проти донеччан через примхи Мірчі Луческу. Як відомо, тренер "Шахтаря" не дозволив Шиндеру, якого ворскляни орендують у гранда, зіграти у тих матчах. Шиндер, безумовно, буде грати з піднесеним настроєм, адже днями надійшла приємна звістка з Німеччини. У Нюрнберзі дружина Антона Олеся народила донечку. Пологи пройшли успішно, вага дівчинки 3240 грамів, зріст – 53 сантиметри. Щасливий татусь, який вже має сина, повідомив офіційному сайту полтавців, що доню назвали Марією.

Особливим суботній матч має стати для екс-капітана "Металіста" Олексія Довгого:

Немає нічого незвичайного в тому, що доведеться грати проти колишніх одноклубників. Звісно, у мене є про що згадати про той період, що я провів у Харкові. Ми їдемо туди, аби здобути максимум. Після двох матчів із "Шахтарем" ми не маємо перемог, але відчуваємо, що маємо потенціал, бажання й всі передумови для поповнення очкового багажу. Немає більш або менш важливих ігор в чемпіонаті. На кожен матч потрібно налаштовуватись серйозно. Я підтримую зв'язок із деякими хлопцями з "Металіста", але не хочу вдаватися в подробиці, про що ми розмовляємо. Нам необхідно просто зосередитися на власній грі. Раніше в мене виходило забивати командам, в яких я виступав до цього. Не відмовлюся від голу й цього разу, та не стільки важливо, чиє ім'я засвітить табло харківського стадіону. Важливо здобути три очки

- підсумував півзахисник "Ворскли" Олексій Довгий.

Ворскла (4-2-3-1; орієнтовний склад): Непогодов – Пердута, Чеснаков, Дитятьєв, Сімінін – Скляр, Довгий – Ребенок, Ковпак, Громов – Шиндер.

Прогноз автора: 0:1.

Турнірне становище команд:

Статистика матчів між суперниками:

Всього – 33: +16 =10 -7; голи – 46:30.

У Харкові – 16: +10 =2 -4; у голах – 28:16

Останні три сезони у Прем'єр-лізі: 2012/2013 – 4:0 (вдома) та 4:1 (у гостях); 2013/2014 – 1:0 та 1:1; 2014/2015 – 0:2 та 0:0.

Матч першого кола – 0:1 (Дитятьєв, 86).

футбол, Ворскла, Металіст

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.