ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:33 20.03


Полтава включається у боротьбу з туберкульозом

24 березня до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом на Театральній площі Полтави працюватиме пересувний флюорограф. Під час акції (з 12 до 17 години) бажаючі зможуть пройти безкоштовне флюорографічне обстеження.

У Полтаві в найближчий четвер можна буде зробити безкоштовне флюорографічне обстеження.Також волонтери Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розповсюджуватимуть інформаційні матеріали з питань профілактики туберкульозу.

Захворюваність на туберкульоз на Полтавщині, в порівнянні з минулим роком, зменшилась на один відсоток і становить 54,4 проти 54,9 на 100 тис. населення (в Україні — 55,9). Дитяча та підліткова захворюваність залишається на низькому рівні в порівнянні з середньоукраїнським показником (6,0 проти 7,2 на 100 тисяч відповідного населення).

Підсилення діяльності у такому тісному тандемі медиків протитуберкульозної служби і обласного центру профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом з неурядовими організаціями у протидії поєднаній патології туберкульоз/ВІЛ є доволі важливим. Позаяк лише протягом двох місяців цього року вже зареєстровано 59 випадків ВІЛ-інфекції, серед яких 10 випадків — поєднаної патології, 36 випадків СНІДу. З початку року 13 пацієнтів померло від захворювань, зумовлених СНІДом, серед них троє — від ВІЛ із туберкульозом.

здоров'я, снід, туберкульоз

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.