ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:07 20.03


Полтавський "Івасик" став найкращим ляльковим спектаклем сезону в Україні

Лялькові театри країни 21 березня з’їдуться до Полтави на фестиваль "Прем’єри сезону", де презентуватимуть свої найкращі вистави. Серед них - "Івасик-Телесик" від полтавського театру, який виборов гран-прі сезону.

21 березня 2016 року, у день святкування Міжнародного дня лялькаря, на базі полтавського академічного обласного театру ляльок відбудеться міні-фестиваль "Прем’єри сезону" з показом вистав театрів ляльок України, які брали участь у конкурсі та стали його переможцями в різних номінаціях.

Покази вистав проходитимуть на сценах великої та камерної зали полтавського театру ляльок. Конкурс-огляд театрів ляльок України "Прем’єри сезону" було започатковано в 2010 році Всеукраїнською громадською організацією «Український центр Міжнародної спілки діячів театрів ляльок UNIMA-Україна, інформують "Новини Полтавщини".

Колективи-учасники надсилали до Українського центру Міжнародної спілки діячів театрів ляльок UNIMA-Україна відеозаписи своїх найкращих робіт, журі конкурсу переглядало відеозаписи та визначало найкращі вистави у різних номінаціях. До речі, полтавський академічний обласний театр ляльок неодноразово був удостоєний високих нагород цього конкурсу.

Цьогорічний огляд-конкурс (сезон 2014-2015) відбувся у січні місяці і членами журі було вирішено провести міні-фестиваль на базі полтавського театру ляльок, адже саме полтавські лялькарі вибороли тут найвищу відзнаку. "Гран-прі", "Краща режисура", "Найкраща сценографія та ляльки", "Краща вистава для дітей шкільного віку" – всі ці нагороди отримала вистава полтавського академічного обласного театру ляльок "Івасик-Телесик" у постановці режисера Оксани Дмітрієвої та художника Наталі Денисової.

Програма міні-фестивалю передбачає покази найкращих вистав-переможців серед театрів ляльок України:

11:00Хоробре серце (Київський театр ляльок "ПараШут").

13:00Снігова квітка (Київський муніципальний академічний обласний театр ляльок).

16:00Івасик-Телесик (Полтавський академічний обласний театр ляльок).

ляльковий театр, культура, діти, мистецтво

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.