ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:52 20.03


Сьогодні святкують Міжнародний день щастя

Міжнародний день щастя святкується в усьому світі 20 березня. А ще саме сьогодні тривалість дня та ночі - рівні.

Міжнародний день щастя. Це свято було засновано Генеральною Асамблеєю ООН 28 червня 2012 року з метою підтримки ідеї, що прагнення до щастя є невід'ємним бажанням кожної людини на планеті. Пропозиція була внесена на розгляд до Генеральної Асамблеї ООН Королівством Бутан і підтримано представниками всіх 193 держав - членів ООН.

Рішення святкувати Міжнародний день щастя було прийнято відповідною резолюцією, в якій зокрема зазначається:

    ... Визнаючи актуальність щастя і благополуччя як загальнолюдських цілей і прагнень в житті людей в усьому світі і важливе значення їх відображення в задачах державної політики, визнаючи також необхідність застосування більш комплексного, справедливого і збалансованого підходу до економічного зростання, який сприяє сталому розвитку, подолання бідності і забезпечення щастя і благополуччя всіх народів, постановляє проголосити 20 березня Міжнародним днем щастя ...

А ще 20 березня тривалість дня і тривалість ночі - рівні. Такий день називається днем весняного рівнодення.
Час, коли центр Сонця в своєму видимому русі по екліптиці перетинає небесний екватор, називається рівноденням. Земля в цей час знаходиться в такому становищі по відношенню до Сонця, коли обидві півкулі, від екватора до полюсів, нагріваються відносно однаково, що відбувається два рази на рік: у день весняного рівнодення і в день осіннього рівнодення. Весняне рівнодення настає, коли Сонце переходить з південної півкулі небесної сфери в північну.

 

рівнодення, щастя, ООН, свято

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.