ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:30 21.03


На охорону довкілля Полтавщини лише цього року просять 106 мільйонів, з них п'ять - на висадку лісу

Зі 106 мільйонів гривень на охорону довкілля в Полтавській області більшу частину доведеться знайти в обласному бюджеті. Держава оплатить тільки масштабні і складні у реалізації проекти.

За даними начальника департаменту екології та природніх ресурсів ОДА Ігоря Піддубного, для реалізації основних заходів з охорони навколишнього середовища на Полтавщині тільки цього року необхідно 106 мільйонів гривень, з них 43 мільйони – з обласного природоохоронного фонду, все інше – з державного. При цьому держава оплачуватиме найбільш дорогі та складні проекти, зазначив Ігор Піддубний.

Нам конче необхідно укріпити береги Кременчуцького водосховища протяжністю 5 км 300 метрів. Також у шести районах області залишилися неутилізовані хімікати,

- повідомив чиновник сьогодні на апаратній нараді в ОДА.

Серед витрат із регіонального фонду охорони довкілля Піддубний назвав деякі. Так, п'ять мільйонів піде на посадку лісу в області, чотири мільйони – на створення перекатів для підвищення рівня річок.

Також чиновник наголосив на проблемі із вивезенням твердих побутових відходів через брак спеціального автотранспорту. Так, райони планували закупити такий із розрахунку мільйон 100 тисяч за одиницю, причому із цієї суми тільки 30 відсотків припадало на місцеві бюджети, все інше – з обласного. Але через здорожчання техніки тепер необхідно віднайти зовсім інші гроші: із розрахунку два мільйони за одиницю.

Нагадаємо, ще у 2011 році облрада прийняла регіональну програму щодо знищення складів із небезпечними пестицидами поблизу населених пунктів у семи районах області. Тоді за 2011-2013 роки освоїли понад 18 мільйонів гривень, а проблема актуальна й досі.

Піддубний, екологія, ліс, охорона природи, апаратка

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.