ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:02 21.03


Кількість застуджених і хворих на грип на Полтавщині знову зростає

Минулого тижня на грип та респіраторні інфекції захворіли майже шість тисяч полтавців. Це більше, ніж попереднього тижня, але менше, ніж епідеміологічний поріг.

За даними головного управління Держсанепідслужби у Полтавській області, захворюваність на Полтавщині на грип та гострі респіраторні інфекції стабілізувалась на рівні нижче епідпорогового.

В Україні, згідно з даними ДЗ "Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я України", за десятий тиждень поточного року спостерігалось зниження захворюваності на 30.7 відсотка, показник захворюваності – 35.4 на десять тисяч населення. В усіх регіонах України захворюваність нижче за епідпорогові показники. При дослідженнях методом полімеразної ланцюгової реакції в 11 областях визначався переважно вірус грипу AH1pdm09.

В області за минулий тиждень на гострі респіраторні інфекції захворіло п'ять тисяч 900 осіб, захворюваність зросла на шість відсотків порівняно з попереднім тижнем (ріст незначний). Показник захворюваності склав 40.9 на десять тисяч населення (на 62 відсотки нижче за епідпороговий). Дітей захворіло 3656 (62 відсотки від усіх захворілих), захворюваність дітей зросла на вісім відсотків порівняно з попереднім тижнем. Серед школярів ріст захворюваності на 13 відсотків (показник на 49 відсотків нижче за епідпороговий).

Госпіталізували 321 хворого (198 дітей), що складає п'ять відсотків від кількості захворілих (дещо вище, ніж попереднього тижня).

грип, застуда, грві

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.