ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:32 21.03


Розгляд справи щодо поновлення на посаді Тетяни Жабо призупинили

Полтавська обласна рада та ОДА оскаржуватимуть ухвалу про призначення до розгляду справи Тетяни Жабо, яка вдруге вимагає поновлення на посаді головного лікаря обласного Центру МСЕ.

24 березня колегія суддів Апеляційного суду Полтавської області в складі Лариси Хіль, Олени Кузнєцової та Олександра Лобова розгляне скарги Полтавської обласної ради та Департаменту охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації. Вони не згодні з ухвалою судді Полтавського районного суду Анатолія Потетія щодо призначення розгляду позову Тетяни Жабо. Колишній головний лікар Полтавського обласного Центру МСЕ Тетяна Жабо вдруге позивається до Полтавської обласної ради, Департаменту охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації, Полтавського обласного Центру медико-соціальної експертизи про визнання рішення щодо її звільнення незаконним та поновлення на посаді.

Відзначимо, що матеріали позовної заяви Тетяни Жабо не одразу потрапили до судді Анатолія Потетія. 22 лютого згідно з авторозподілом позов отримала суддя Полтавського районного суду Оксана Гальченко. У 2015 році суддя вже розглядала позов Тетяни Жабо щодо її поновлення на посаді і задовольнила його. У зв'язку з цим Оксана Гальченко вирішила самоусунутись від участі в розгляді справи:

При ознайомленні з матеріалами позову для вирішення питання відкриття провадженні у справі, мною було з'ясовано, що під моїм головуванням було розглянуто цивільну справу між тими ж сторонами та з тим же предметом позову, про що свідчить рішення у цивільній справі від 17.09.2015 року, що є перешкодою згідно з чинним законодавством розгляду мною даної справи відповідно до ст. 20 ч. 4 ЦПК України, так як викладене свідчить про існування обставин, які викликають сумнів в об'єктивності та неупередженості судді. Відповідно до ст. 20 ч. 4, 23 ЦПК України вимушена заявити самовідвід за вказаних вище підстав.

Нагадаємо, що Полтавська обласна рада виконала рішення суду щодо поновлення Тетяни Жабо на посаді, але зробила хід конем. На сесії депутати облради одним рішенням проголосували за поновлення Тетяни Жабо та одночасно за її звільнення. У зв'язку з цим Тетяна Жабо повторно подала позов до Полтавського районного суду, аби рішення сесії визнали незаконним і знову призначили її головним лікарем Полтавського обласного Центру медико-соціальної експертизи.

жабо, суд

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.