ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:40 21.03


За побиття полтавця в "алкопарку" суд призначив трьом чоловікам по два роки випробувального терміну

У парку поруч із кінотеатром "Колос" троє полтавців побили ще одного, забравши перед тим у нього кепку. Отримали за це по два роки іспитового строку, а постраждалому виплатять 23.6 тисячі гривень.

Суддя Октябрського районного суду Сергій Антонов визнав винним трьох полтавців, обвинувачених у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.122 КК України (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та ч.2 ст.296 (Хуліганство) КК України. Кожному з них суддя призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Однак на підставі ст.75 КК України (Звільнення від відбування покарання з випробуванням) суддя дав їм по два роки іспитового строку. Протягом цього часу обвинувачені зобов'язані періодично з'являтися для реєстрації до кримінально-виконавчої інспекції і повідомляти зазначений орган про зміну місця проживання та роботи. Також суддя постановив стягнути з них на користь потерпілого 23.6 тисячі гривень за нанесену йому моральну та матеріальну шкоду.

Подія сталася вночі 6 серпня 2014 року. Полтавці відпочивали в парку поблизу кінотеатру "Колос". В Полтаві це місце називають "алкопарком", бо жителі міста часто розпивають там спиртні напої. Тож, будучи напідпитку, один із обвинувачених підійшов до потерпілого і забрав в нього кепку. Коли чоловік хотів повернути свою річ, то почалась бійка. Хоча, як зазначив один із притягуваних, він намагався заладити конфлікт, запропонувавши потерпілому горілку з соком. Однак він відмовився від напоїв.

Потерпілий сказав, що в той вечір він випив близько трьох пляшок пива, але почував себе тверезо. Близько 3:00 він разом із друзями чекав на таксі, щоб поїхати додому. Однак до нього підійшов один із обвинувачених і забрав його кепку. Після цього чоловіки посварились і побились. Шість свідків підтвердили слова потерпілого.

Унаслідок бійки потерпілий отримав гематоми м'яких тканин обличчя, а також йому вибили два зуба. Згідно з висновком судово-медичної експертизи в своїй сукупності отримані ушкодження – середнього ступеню тяжкості за ознаками тривалого розладу здоров'я.

Розглянувши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що виправлення обвинувачених можливе без ізоляції від суспільства. Тому й звільнив їх від відбування покарання.

До 15 квітня на вирок може бути подано апеляційну скаргу. Якщо протягом цього часу вирок не оскаржать, то він набирає законної сили.

бійка, суд, сварка

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.