ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:30 21.03


Павло Волик відзначив 75-річчя ювілейною виставкою

Україна і Полтавщина надзвичайно багаті на таланти - доведено виставкою робіт ювіляра Павла Волика у Полтавському краєзнавчому музеї.

Павлові Івановичу сьогодні виповнилося 75 років. Укотре полтавська земля довела, що вона безмежно багата на таланти. Роботи Волика можна побачити в музеях Мюнхена, Києва, Полтави, Харкова, Опішні; великим попитом користуються його твори серед приватних колекціонерів - як вітчизняних, так і по всьому світу. Роботи нашого земляка беруть постійну участь у міжнародних виставках, зокрема з ними знайомі в Болгарії, Польщі, США, Німеччині, Росії, широко представлена географія його робіт і в Україні – Львів, Київ, Івано-Франківськ, Полтава, Харків, Коломия...

Цікаво, що завжди поціновувачі  мистецтва відзначають у творах художника привнесення в людські душі світла, тепла, любові і рідного українського звучання.

Павло Іванович Волик народився в Котельві 21 березня 1941 року. Після закінчення в 1971 році з відзнакою Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва - з 1971 по 2001 роки - працював художником у Полтавському художньо-виробничому комбінаті, з 1977 року він є членом спілки художників України.

Цікаво, що на виставці було дуже багато молоді, звісно, серед них - і його студенти, яким він передає таємниці свого багатого досвіду в ПНТУ. Чимало теплих слів, щирих вітань і весняних квітів подарували сьогодні ювілярові, але найточніше, мабуть, звучать слова, написані Григорієм Міщенком: "Павло Волик – митець, котрий своєю працею стверджує майбутнє України. Його твори йдуть до людей, а це властиво небагатьом художникам нашого часу".

культура, мистецтво, художник, Волик

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.