ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:46 21.03


Експерти вважають, що "Полтавафарм" поглинають кумівство, корупція та борги

Сьогодні відбулася прес-конференція членів комісії з вивчення ситуації на комунальному підприємстві "Полтавафарм", яку створив голова ОДА.

За її даними, підприємство – на межі банкрутства з боргами під дев'ять мільйонів.

Депутат обласної ради Валерій Прядко, в.о. голови "Полтавафарм" Дмитро Майборода та депутат міської ради Сергій Чередніченко провели спільну прес-конференцію сьогодні надвечір. Тема – надзвичайна ситуація на комунальному фармацевтичному підприємстві, яку вони виявили у складі комісії з перевірки фінансово-господарської діяльності. З'ясувалося, що підприємство та його 28 структурних підрозділів – попри високу націнку на ліки та відсутність орендної плати за комунальні ж приміщення – збиткове. Хоча у фармацевтичному бізнесі це – нонсенс. Так, за даними Сергія Чередніченка 50 відсотків витрат аптек становить саме орендна плата за приміщення, а "Полтавафарм" не має такої статті витрат. При цьому націнка на ліки тут – від 15 до 30 відсотків.

На прикладі цитрамону видно, що відбувається. У "Полтавафарм" він коштує 6,80 грн., тоді як в аптеці "Низькі ціни" – 4,80 грн., а у мережі "03" – 5,55

- підкреслив Сергій Чередніченко.

Чому комунальне підприємство, яке колись було прибутковим і одним із найуспішніших платників податків в області, стало останніми роками погано працювати при завищених цінах на ліки? Відповідь на це питання дав в.о. голови "Полтавафарм" Дмитро Майборода, який був призначений на цю посаду губернатором Валерієм Головком ще 4 березня, але досі не може приступити до обов'язків через перешкоджання з боку своїх ж підлеглих. Так, сьогодні вони вчергове не пустили свого нового начальника на його робоче місце. Мотивація одна – не хочуть такого керівника, "засланого козака з Києва".

З цього приводу є відповідне звернення до правоохоронних органів. Зазначу, до цього конфлікту я працював першим заступним керівника КП "Полтавафарм" з 11 січня, відповідав за фінанси та економічний розвиток. Маю припущення, що на підприємстві є корупційні схеми. При цьому головбух повністю підтримувала нині звільненого колишнього директора Наталію Стецюк у політиці безгосподарності

- розповів Дмитро Майборода.

За його даними, структурні підрозділи підприємства закупляли ліки та вироби немедичного призначення без погодження із головним офісом в Полтаві, не повертали кошти за централізовано поставлені препарати та багато іншого. У результати тільки за два останні роки наростили заборгованість під дев'ять мільйонів гривень. Чиновник також навів інші цифри: чистий дохід КП у 2015 році склав 350 мільйонів, при цьому "офіційно показаний" прибуток – лише два.

Цікаво, що вже завтра з ініціативною групою КП "Полтавафарм" зустрінеться губернатор Валерій Головко – без участі ЗМІ. На думку учасників сьогоднішньої прес-конференції, протест проти нового керівника – це, насправді, небажання працювати по-новому, без непрозорих схем та кумівства, яке процвітає в усіх структурних підрозділах комунального підприємства.

Тим часом сьогодні деякі представники "Полтавафарм" двічі перекривали трасу Київ – Харків, аби привернути увагу до ситуації, що склалася.

Далі буде...

  

скандал, Полтавафарм, гроші

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.