ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:04 22.03


Черговий міліціонер тричі відмовлявся реагувати на виклик жительки району, аж поки її не зґвалтували, а матір - побили

Жителька Новосанжарського району тричі дзвонила на "102" та повідомляла, що в її дім намагається проникнути невідомий. Міліцію до неї так і не направили, тому злочинець побив матір заявниці, а саму жінку зґвалтував.

Ще 8 листопада 2014 року до будинку, розташованого в с.Олійники Новосанжарського району, у вечірній час намагався вдертися невідомий чоловік. У будинку мешкала жінка разом зі своєю матір'ю. Потерпіла відразу ж зателефонувала на "102" та попросила направити до неї працівників міліції. Однак черговий райвідділу їй пояснив, що нічим допомогти не може.

Через деякий час жінка повторно зателефонувала до чергової частини. Міліціонер вдруге повідомив заявниці, що на її попередній виклик ніхто не виїхав, а їй з матір'ю краще піти до сусідів. Коли незнайомець вже почав вибивати двері в будинок, жінка зателефонувала втретє. Однак і на третій виклик черговий відмовив направляти до її помешкання працівників міліції.

Врешті-решт зловмисник вибив вхідні двері, проник у будинок та почав бити дерев'яною палкою заявницю та її матір. Через деякий час матір жінки змогла вибігти з будинку, а невідомий продовжував бити заявницю. Внаслідок ударів жінка втратила свідомість, після чого чоловік її зґвалтував.

Слідчим відділом прокуратури Полтавської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (Службова недбалість). Наразі правоохоронці намагаються з'ясувати, чи належно працівники міліції виконували свої службові обов'язки 8 листопада 2014 року. За фактом зґвалтування досудове розслідування також триває.

Якщо службова недбалість чергового міліції підтвердиться в ході слідства, то йому загрожує штраф від 4250 гривень до 8500 гривень або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: на момент скоєння злочину поліції ще не існувало, тому в тексті вживається слово "міліція".

злочин, поліція, міліція, згвалтування, Нові Санжари

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.