ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:09 22.03


Профільна комісія облради відмовила у дозволах на видобуток нафти й газу. Завтра це ж розглядатимуть на сесії

На засіданні профільної комісії облради депутати рекомендували на сесії відмовити у погодженні видачі спецдозволів на розробку нафти, газу й конденсату. Хочуть, аби більше податків від цього залишалося в регіоні.

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр депутати облради вирішили відмовити у погодженні спеціальних дозволів на видобуток нафти й газу.

Зокрема, комісія рекомендувала сесії обласної ради відмовити Державній службі геології та надр України у погодженні видачі спеціальних дозволів:

  • ПАТ "Укргазвидобування" - на видобування газу природного, нафти, конденсату та супутніх компонентів Матвіївського родовища на території Котелевського та Зіньківського районів Полтавської області, у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр;
  • ПАТ "Укргазвидобування" - на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) газу природного, конденсату, нафти Руновщинської площі на території Полтавського, Диканьського та Котелевського районів Полтавської області;
  • ПАТ "Укргазвидобування" - на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) газу природного, конденсату, нафти Майорівської площі на території Полтавського, Котелевського та Чутівського районів Полтавської області;
  • ТОВ "Астрогаз" - на видобування нафти, газу, розчиненого у нафті, газу природного, конденсату Пірківського родовища на території Зіньківського району Полтавської області.
  • Проект рішення "Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження видачі товариству з обмеженою відповідальністю "Реал" спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку питних підземних вод, ділянки водозабору підприємства (свердловина №2) на території м.Карлівка Карлівського району Полтавської області" комісія рекомендувала доопрацювати.

Депутати "завернули" ці рішення, намагаючись вплинути на Уряд, щоб той залишав більше грошей від використання надр Полтавщини на розвиток регіону. На сайті облради йдеться:

Допоки Уряд не впровадить дієвий механізм співпраці органів місцевого самоврядування та видобувних підприємств в частині фінансування останніми розвитку соціальної інфраструктури територій, на яких ведеться видобуток корисних копалин.

Простіше пояснив учасник засідання комісії, заступник голови облради Анатолій Ханко:

 

Нафтогазові підприємства України повинні допомагати сільським радам, на території яких працюють! Адже маємо розбиті доро...

Опубліковано Анатолієм Ханком 22 березень 2016 р.

Ці ж питання винесені на позачергову сесію обласної ради, яка відбудеться завтра.

сесія, комісія, облрада, надра

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.