ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:31 23.03


Полтавець Дмитро Виноградець - претендент на національний спортивний "Оскар"

Полтавець-призер Дефлімпійських ігор Дмитро Виноградець є фіналістом конкурсу "Герої спортивного року-2015" у номінації "Сильні духом".

8 квітня у Київському національному академічному театрі оперети відбудеться ювілейна X Всеукраїнська церемонія нагородження "Герої спортивного року-2015", яку спільно проводять Національний олімпійський комітет України та Міністерство молоді та спорту України.

Уже визначено трійки претендентів на перемогу у кожній із восьми номінацій церемонії, яка отримала серед фахівців відповідну назву - національний спортивний "Оскар". Героями спортивного року стануть переможці у таких номінаціях: "Найкращий спортсмен року", "Найкраща спортсменка року", "Найкращий тренер року", "Сенсація року", "Найкраща команда року (збірна)", "Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)", "Олімпійська надія України" та "Сильні духом (паралімпійські види спорту)".

Саме у номінації "Сильні духом (паралімпійські види спорту)" одним із трьох фіналістів-претендентів на здобуття національного спортивного "Оскару" є 31-річний полтавець Дмитро Виноградець. У 2015 році він завоював чотири золоті медалі чемпіонату світу з плавання серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату у паралімпійських нозологіях S3 та SM3 - на 50 м вільним стилем, 200 м вільним стилем, 50 м на спині, 150 м комплексне плавання. У міжнародних змаганнях вихованець секції плавання Полтавського обласного центру "Інваспорт" виступає з 2006 року. З того часу Дмитро Виноградець завоював на Паралімпійських іграх сім медалей (дві золоті), на паралімпійських чемпіонатах світу - 26 медалей (17 золотих), на паралімпійських чемпіонатах Європи - вісім медалей (сім золотих), а також встановив велику кількість світових та європейських паралімпійських рекордів.

Суперниками-фіналістами полтавця Дмитра Виноградця у боротьбі за звання "Герой спортивного року-2015" будуть інші двоє видатних спортсменів України: дефлімпієць Андрій Андріїшин (Тернопільська обл.) – володар чотирьох срібних нагород з лижних гонок XVIII зимових Дефлімпійських ігор (спортсмени з вадами слуху) (в скіатлоні 10+10 км, в естафеті 3х10 км, в командному спринті та масовому старті 15 км, найкращий спортсмен Дефлімпіади-2015 серед спортсменів національної Дефлімпійської збірної команди України та паралімпієць Віктор Дідух (Львівська обл.) - абсолютний чемпіон Європи з настільного тенісу в одиночному та командному заліках (володар двох золотих нагород) серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, номінант нагороди "Кращий спортсмен 2015 року" за версією Міжнародної федерації настільного тенісу.

Виноградець, спорт, Дефлімпіада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.