ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:57 23.03


Поліція спільно з благодійною організацією буде протидіяти наркоманії

Полтавські правоохоронці об'єднали зусилля з БО "Світло надії", аби разом протидіяти обігу наркотиків, торгівлі людьми та насильству в сім'ї. Керівник поліції заявив, що наркомани - не злочинці, а хворі люди.

У Полтаві відбувся круглий стіл, на якому керівник ГУ НП в Полтавській області Олег Бех та виконавчий директор БО "Світло надії" Максим Демченко підписали меморандум про співпрацю.

Як пояснив Максим Демченко, "Світло надії" відповідатиме за інформаційну кампанію серед населення та працівників поліції. За словами радника УНП ООН в Україні (управління по контролю за наркотиками та злочинністю) Мірзахіда Султанова, правоохоронці, у свою чергу, активно працюватимуть у напрямках профілактичної роботи з наркозалежними, а також протидії домашньому насильству в сім'ї та торгівлі людьми.

Обговорюючи питання обігу та вживання наркотиків, Олег Бех зазначив, що не вважає наркоманів зловмисниками:

Повністю побороти це – неможливо. Однак до людей, які вживають наркотики, ми ставимося, як до хворих людей. Ми не вважаємо їх злочинцями. Ці люди хворі, і ми маємо надати їм допомогу

Щодо ситуації з насильством в сім'ї, то на зустрічі повідомили, що станом на 1 березня на профілактичних обліках в обласній поліції перебуває 1888 людей, з яких 1776 чоловіків та 112 жінок.

Ми вже не раз стикалися з тим, що правоохоронні органи просили наших психологів провести профілактичну роботу з тими, хто здійснює домашнє насильство. І не тільки з ними, а й з жертвами, бо вони, як правило, викликають поліцію, а коли вона приїжджає, то жертви кажуть, що вже помирились. Тому ми згодні працювати і в цьому напрямку

- прокоментував Максим Демченко.

наркоманія, поліція, Демченко, Світло надії, поліція

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.