ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:56 23.03


Полтава співпрацюватиме з німцями та швейцарцями

У Полтаві представили проект "Інтегрований міський розвиток в Україні", який діє в рамках німецько-українського співробітництва задля міського розвитку, та підтримує Чернівці, Вінницю, Житомир і Полтаву.

Проект сприяє реалізації децентралізації та реформі місцевого самоврядування. Строк дії Проекту становить три роки. Гроші на програму виділені урядами Швейцарії і Німеччини в сумі шість млн євро. Впровадженням проекту в життя займається німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

Інтегрований міський розвиток складається з трьох компонентів.

Мета першого компоненту полягає в розвитку спроможності управлінського персоналу та відібраних партнерських організацій в сфері менеджменту Концепції інтегрованого міського розвитку, а також у розробці такої Концепції з розвитку міста чи відібраних районів міста в співробітництві з містами-партнерами.

Другий компонент має на меті на основі розроблених планів провести фахове планування і підготувати до реалізації обраний інфраструктурний проект, також буде реалізовано невеликий проект, що матиме характер навчального зразку.

Третій компонент спрямовується на розробку платформи, яка буде створена в співробітництві з Асоціацією міст України і сприятиме національному та міжнародному обміну досвідом.

Проект передбачає тісну співпрацю як іноземних експертів, так і місцевих фахівців, зокрема в робочу групу входять депутати міської ради, представники громадських організацій, викладачі ПНТУ, працівники міськвиконкому.

Оксана Деркач, секретар міської ради, зазначила:

Покладаємо великі надії на співпрацю. Від себе можемо запропонувати багато цікавих проектів, зокрема з розвитку велоінфраструктури міста, соціального розвитку, а в цілому є велике бажання зробити Полтаву туристично розвиненим центром. Цікаво було б розробити проект стосовно модернізації парку "Перемога".

Завдання проекту - розвиток населення, використання землі, управління нерухомістю, планування розвитку будівництва, програми оновлення міст, створення промислових зон, прогнози економічної діяльності, планування ландшафту та створення зелених зон, відпочинок та дозвілля, збереження природи, історія і збереження міста.

Експерт з міського розвитку GIZ Матіас Ельгер зазначив:

Працюємо для благополуччя громадян. Ціль – повне покращення інфраструктури міста. Якщо, скажімо, ви щось змінюєте в транспортній сфері міста, то це одразу впливає на інші компоненти системи життєдіяльності міста, тому велику увагу приділяємо взаємодії у всіх сферах життя міста.

міськрада, співпраця

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.