ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:05 24.03


У Полтаві хочуть установити ще півтори тисячі дорожніх знаків і світлофори

Керівники патрульної поліції та комунальних служб міста вирішили, що у Полтаві не вистачає понад півтори тисячі дорожніх знаків, а наявна розмітка та пішохідні переходи потребують термінового оновлення.

Сьогодні відбулася нарада під головуванням нового заступника міського голови Олексія Чепурка із начальником патрульної поліції Полтави Віталієм Мельничуком та керівниками підприємств і служб сфери ЖКГ. Уже до літа спільними зусиллями вони хочуть покращити безпеку та благоустрій в обласному центрі. Правоохоронців у першу чергу цікавить зменшення кількості ДТП.

У Полтаві загалом 3730 дорожніх знаків. При цьому близько тисячі із них не відповідають нормам. Крім того, додатково потрібно встановити близько півтори тисячі дорожніх знаків там, де вони необхідні і де сьогодні найкритичніші місця у плані ДТП. Наприклад, особисто я, коли приїхав до Полтави, не завжди міг зрозуміти, де головна дорога, а де другорядна. І подібні ситуації з людьми, які не є місцевими, виникають дуже часто,

- зазначив Віталій Мельничук.

Цікаво, що у Полтаві практично немає відповідних знаків перед зупинками громадського транспорту, а самі вони настільки "поглинуті" приватними кіосками, що це створює перешкоди для руху транспорту, сприяє порушенням правил дорожнього руху. Наприклад, під час вивантаження товару для таких торгівельних павільйонів прямо з проїжджої частини, тротуарів або провулків.

З боку правоохоронців є претензії до світлофорів, яких недостатньо. Проте чи оновлять їх і чи встановлять нові – ще питання, тому що на це у міському бюджеті необхідно знайти близько двох мільйонів гривень. Загалом у Полтаві 427 світлофорів, новий такий прилад коштуватиме місту 500 доларів. При цьому лише заміна комутаційного блоку світлофору по Фрунзе неподалік зупинки Лялі Убийвовк коштуватиме 91 тисячі 132 гривень. Що стосується конкретних місць, де вони потрібні додатково, то у першу чергу це перехрестя біля Південного вокзалу та поблизу водозабору ОП "Полтававодоканал".

Натомість у керівників-комунальників було багато прохань до патрульних, усі вони пов'язані із необхідністю зберегти комунальне майно та гроші. Тож тепер поліцію викликатимуть у таких випадках:

  • при крадіжках запобіжників з електрощитових у багатоповерхових будинках;
  • при псуванні електроопор та контейнерів для сміття приватним автотранспортом;
  • при блокуванні приватним транспортом майданчиків для сміттєвих контейнерів у момент приїзду сміттєвозів;
  • при гонках приватних пасажироперевізників.

Учасники наради окремо обговорили проблему стихійних сміттєзвалищ та ринків. В обох випадках всі сторони сподіваються навести лад за кілька місяців від початку роботи.

знак, світлофор, поліція, розмітка, Мельничук

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.