ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:13 24.03


Винуватцю ДТП, в якій одна людина загинула, дали три роки умовно. ФОТО

19-річний водій автомобіля ВАЗ, будучи напідпитку, скоїв трагічне ДТП, в якій одна особа загинула, а інша травмувалась. Суд призначив йому три роки умовно і стягнув на користь потерпілих 305.5 тисячі гривень.

Аварія сталася 2 серпня 2015 року в 00:50. Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, водій автомобіля ВАЗ-219010 їхав вулицею Леніна в смт.Шишаки. Об'їжджаючи машину "Daewoo Nubira", що рухалася в попутному напрямку, водій ВАЗу не впорався з керуванням та врізався в неї.

Унаслідок зіткнення водій ВАЗу спочатку збив придорожній бетонний стовп, а потім двох пішоходів, які знаходилися поза межами проїзної частини. Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди одна з жінок отримала тяжкі тілесні ушкодження, а інша померла.

На суді обвинувачений в трагічному ДТП зізнався. Він сказав, що випив усього півлітра пива та рухався зі швидкістю близько 60 км/год. Водій також зазначив, що після зіткнення з "Daewoo Nubira" втратив контроль над своїм автомобілем.

Відзначимо, що в загиблої залишилась неповнолітня донька.

Шишацький районний суд визнав винним водія ВАЗу у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження).

Чоловіку призначили покарання у вигляді трирічного іспитового строку. Також суд вирішив стягнути з винуватця аварії на користь потерпілих 305.5 тисячі гривень у якості відшкодування моральної шкоди, завданої злочином. Крім того, водій має сплатити 12.2 тисячі гривень за процесуальні витрати.

Вирок може бути оскаржений до 12 квітня. Якщо апеляцію не було подано, то вирок набирає законної сили.

ДТП, аварія, суд

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.