ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:08 25.03


За вирубування дерев з уродженця Кременчуцького району можуть стягнути майже півмільйона гривень

Уродженець Кеменчуцького району незаконно вирубав 49 дерев. За це прокурор вимагав стягнути з обвинуваченого майже півмільйона гривень. Суд задовольнив клопотання прокурора, але притягуваний може оскаржити свій вирок.

5 січня 2016 року уродженець с.Кам'яні Потоки Кременчуцького району найняв двох чоловіків, яких запевнив у законності своїх намірів та дій. Разом з ними обвинувачений приїхав до ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Нижньопсільський", у лісовому масиві Комсомольського лісництва ДП "Кременчуцьке лісове господарство", поблизу с. Гуньки. Не маючи спеціального дозволу на проведення порубки дерев, чоловіки спилили 48 дубів та одну липу. Внаслідок незаконного вирубування дерев обвинувачений спричинив шкоду державі в особі ДП "Кременчуцьке лісове господарство" у сумі 439.7 тисячі грн.

Обвинувачений свою вину у вчиненні встановленого судом злочину визнав повністю. Кременчуцький районний суд призначив йому покарання за ст.246 КК України (Незаконна порубка лісу) у виді обмеження волі строком два роки з конфіскацією незаконно здобутого. Згідно ст.75 КК України притягуваного звільнили від відбування покарання, призначивши один рік випробувального терміну. Таким чином, суд зобов'язав обвинуваченого з'являтися в органи кримінально-виконавчої інспекції для реєстрації та повідомляти про зміну місця проживання.

Позов прокурора Кременчуцької місцевої прокуратури про відшкодування обвинуваченим завданої матеріальної шкоди суд задовольнив. Тому суд ухвалив стягнути з притягуваного на користь держави 439.7 тисячі грн.

Вирок ще не набрав законної сили – він може бути оскаржений до 11 квітня. Якщо апеляцію не було подано, то вирок набирає чинності.

вирубка, суд, Кременчук, дерева

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.