ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:28 25.03


Пролетарську хочуть перейменувати на Кукоби. Топонімічна група пропонує історичну назву - Різдвяна

На комісії з містобудування одностайно вирішили винести на позачергову сесію міськради проект рішення про перейменування вул. Пролетарської на вулицю імені А.Т.Кукоби. Та її історична назва - Різдвяна.

Сьогодні, 25 березня в Полтавській міській раді на засіданні постійної комісії з питань містобудування, архітектури, розвитку міського господарства, транспорту одне з питань, які розглянули депутати, стосувалося перейменування вулиці Пролетарська на вулицю імені А.Т.Кукоби. Члени комісії одностайно проголосували за те, щоб винести проект рішення на позачергову сесію міської ради.

Заступник мера з питань діяльності виконавчих органів Світлана Тарашевська повідомила, що питання про перейменування вулиці Пролетарська підняв Тимофій Голбан. Нині він працює керівником управління капітального будівництва Полтавської ОДА

Він опублікував на сайті міської ради петицію, яка набрала достатню кількість голосів - 274 за потрібних 250.

Сесію міської ради хочуть провести 29 березня, там і розглянуть це питання.

Але в переліку нових назв вулиць, що їх топонімічна комісія міста направила голові Полтавської ОДА Валерію Головку вказано, що Пролетарську варто перейменувати на Різдвяну - її історичну назву.

У "Генеральному описі Лівобережної України 1765-69 рр." вулиця зазначена під назвою Різдвяно-Богородична. Назва Різдвяна не лише відобразить історичний контекст виникнення та найменування вулиці, але й, одночасно, буде вшануванням найбільшого християнського свята. Центральним композиційним вузлом передмістя Поділ була церква Різдва Богородиці, яка стояла навпроти Подільської фортечної брами.... У 1931 році її закрили, а згодом розібрали, спорудивши на її місці типовий зразок радянського житлобудування (вул. Леніна, 59),

- ідеться в обгрунтуванні істориків назви Різдвяна.

Різдвяна, Кукоби, Пролетарська, Голбан, комісія, міськрада, перейменування, декомунізація

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.