ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:58 31.08


"Ворскла" перемогла "Чорноморець" завдяки автоголу. ВІДЕО

Без Володимира Чеснакова, зате з Ігорем Пердутою в ролі капітана команди, ворскляни 31 серпня вдома перемогли одеситів - 2:1. Вирішальний гол наприкінці гри гості забили у власні ворота.

Ворскла — Чорноморець — 2:1

Голи: Кулач 49, Рижук 88-аг — Чорній 63.
Незабитий пенальті: Кулач 24.
Ворскла (1-4-2-3-1): Шуст - Пердута, Чижов, Даллку, Артур - Скляр (Габелок 74), Шарпар - Ребенок, Кулач (Сергійчук 90+3), Кобахідзе - Коломоєць (Карека 68). 
Запасні: Ткаченко, Гіоргадзе, Кадимян.
Головний тренер - Василь Сачко.

Чорноморець (1-4-2-3-1): Литовченко - Романюк, Рижук, Грачов, Трубочкін - Савченко, Смірнов - Мусолітін (Татарков 60), Леонов (Карноза 46), Чорній - Діденко (Коваль 81).
Запасні: Безрук, Ярмоленко, Остапенко.
Головний тренер - Ангел Червенков.

Попередження: Скляр 3, Шарпар 85, Карека 73, Габелок 90+3 — Смірнов 54, Трубочкін 59, Грачов 89.
Арбітр  Костянтин Труханов (Харків).
31 серпня. Полтава, стадіон "Ворскла". 2 000 глядачів. 32 градуси.

Суперники п'ятничним вечором напередодні осені відкрили програму сьомого туру УПЛ. Ворскляни вийшли на поле під впливом сьогоднішнього жеребкування Ліги Європи, де отримали грізних та досвідчених суперників. Проте, команді Василя Сачка наразі варто зосередитися на внутрішній першості, де справи біло-зелених йдуть поки що не найкращим чином.

Обидві команди перший тайм провели у повільному темпі. Господарі мали деяку перевагу, але ударів у площину воріт Литовченка було обмаль. Найкращий момент відкрити рахунок змарнував Кулач, який узявся бити пенальті, призначений за гру рукою захисником одеситів у власному штрафному майданчику. Владислав пробив повз ворота. Йшла 24-та хвилина гри. А за дві хвилини після пасу від того ж Кулача мав забивати Коломоєць, проте після удару форварда головою м'яч пройшов у сантиметрах над поперечиною. Не реалізували свої шанси і Шарпар із Кобахідзе. У гостей за перші 45 хвилин було лише пару ударів, які для Шуста не були проблемою.

Другий тайм розпочався з моменту у Ребенка, але Павло не зміг дістати м'яч після флангової передачі. Бразилець Артур продемонстрував, що вміє далеко кидати аути, а уболівальники гостей, яких було з десяток - що вони мають при собі піротехніку. Вони використали її на 49-й хвилині гри, коли Кулач таки відкрив рахунок, вдало зігравши на добиванні після шикарної передачі Кобахідзе на Коломойця, який влучив у воротаря.

Гості відновили рівновагу в середині тайму зі стандарту — штрафний удар із 22 метрів із ювелірною точністю виконав Артем Чорній — 1:1.

Одесити мали шанс навіть повести у рахунку, але досвідчений Діденко, вийшовши віч-на -віч із Шустом, програв дуель воротареві.

Останні чверть години гри були за ворсклянами, які намагалися вирвати перемогу. Карека, який вийшов на поле замість Коломойця, змарнував розкішний момент — вище воріт. Але те, що не змогли зробити полтавці, за них зробили гості — автогол Рижука після прострілу Габелка поставив крапку у цьому важкому та напруженому поєдинку.

Втім, якщо результатом матчу уболівальники можуть бути задоволеними, то до якості гри ворсклян є питання. Полтавці повертаються до топ-шістки.

Статистика матчу:
удари по воротах - 12:4
удари в площину воріт - 4:4
володіння м'ячем - 61:39
кутові - 8:3
гольові моменти - 3:2

Турнірне становище команд УПЛ

Василь Сачко: "Після м’яко кажучи невдалої гри в Олександрії нам потрібно було реабілітуватися. Ми знали сильні та слабкі сторони суперника. "Чорноморець" витискає з себе максимум. І це заслуга всіх хлопців та тренерського штабу, що вони наразі у верхній частині турнірної таблиці. Гра могла завершитися і в першому таймі, якби ми забили пенальті, та реалізували ще кілька своїх нагод. Можна було би почуватися спокійними. Проте вийшло, як вийшло. Ми контролювали, вели гру, забили, могли подвоїти свою перевагу. Одесити шість чи сім м’ячів забили після розіграшу "стандартів", і сьогодні вони свій момент реалізували. Я радий, що ми змогли дотиснути й перемогти. Навіть лідери нашого чемпіонату нерідко стикаються із ешелонованою обороною, яку вкрай важко долати. Нам також сьогодні довелося це випробувати на собі. Просили хлопців додати у швидкості, і це принесло свої плоди".

спорт, футбол, ФК Ворскла, УПЛ

За темою:

  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Волейболісти Полтавщини потрапили до топ-п'ятіріки Суперліги. ФОТО
  • На Полтавщині перекинувся автомобіль: двоє у лікарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.