ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:15 26.03


Полтавська міськрада прийме до комунальної власності три гуртожитка, один із яких - в історичній будівлі

Гуртожитки на Маршала Бірюзова 88, майдані Незалежності 3 та Курчатова 18 можуть передані до комунальної власності, бо їхнім утримувачам не вистачає на них грошей.

Гуртожиток на Маршала Бірюзова 88 раніше належав "Полтавоблагробуду". Його житлово-комунальна контора ще 23 листопада 206 року була визнана банкрутом, а 18 травня 2012 року міськрада нарешті прийняла його до комунальної власності. Однак, як значиться в ухвалі Господарського суду Полтавської області, "прийняття рішення... не звільняє Полтавську міську раду від вчинення нею дій по фактичному прийняттю гуртожитку до комунальної власності територіальної громади міста".

Міськрада цього тривалий час не робила, і Господарський суд ухвалив рішення зобов'язати Полтавську міську раду прийняти до комунальної власності територіальної громади без додаткових умов.

Нині ж на сесію виноситься проект рішення, згідно з яким гуртожиток пропонують прийняти на баланс ЖЕО №2, Київському райвиконкому сприяти створенню там ОСББ, а всі комунікації передати "Полтаваобленерго", "Полтававодоканалу", "Полтаватеплоенерго" і "Полтавагазу".

Також гуртожитки на Майдані Незалежності 3 і Курчатова 18 будуть передані на баланс ЖЕО №2 від ДП "Продмашжитло". Перший із них навіть візуально потребує ремонту, а другий через борги підприємства певний час навіть не опалювався.

Тепер ці витрати ляжуть на міський бюджет, якщо депутати проголосують за прийняття гуртожитків до комунальної власності.

Цікаво, що будівля на Майдані Незалежності 3 має значну історію - ще на початку 20 століття тут діяла приватна жіноча гімназія Меланії Павелко.

гуртожиток, баланс

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.