ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:50 19.09


Футбол. "Арсенал" (Лондон) - "Ворскла". АНОНС

У четвер, 20 вересня, полтавська "Ворскла" стартує на груповому етапі футбольної Ліги Європи поєдинком проти зіркового лондонського "Арсеналу", який очолює найтитулованіший тренер-рекордсмен цього турніру.

Футбол. Ліга Європи. «Арсенал — Ворскла»

Лондон, стадіон «Емірейтс». 22:00. Трансляція — канал «Футбол 2»

Відео — ТРК Лтава

19 вересня о 9:00 "Boeing 737-300" авіакомпанії "YanAir Airlines" узяв курс із міжнародного аеропорту "Полтава" на британську столицю. У повітрі 144-місному літаку доведеться подолати понад дві тисячі сімсот кілометрів і здійснити посадку в аеропорту "Станстед", який розташований у графстві Ессекс, за 50 кілометрів від Лондона.

Напередодні гри, сьогодні ввечері, заплановані прес-конференція головних тренерів "Арсенала" та "Ворскли" Унаї Емері та Василя Сачка, а також відкрите для ЗМІ тренування гостей. Щоправда, спостерігати за заняттям журналістам дозволено регламентом УЄФА лише перших 15 хвилин.

До Лондона коуч біло-зелених Василь Сачко взяв 24 виконавців.

Воротарі: Шуст, Ткаченко, Різник. 

Захисники: Сапай, Артур, Гіоргадзе, Даллку, Мартиненко, Пердута.    

Півзахисники: Чеснаков, Габелок, Кадимян, Кобахідзе, Кравченко, Мисик, Одарюк, Ребенок, Саків, Скляр, Шарпар.       

Нападники: Сергійчук, Коломоєць, Кулач, Карека.  

Юрій Коломоєць, який пропустив останній поєдинок ворсклян через пошкодження привідного м'яза стегна, вже тренується в загальній групі і готовий зіграти в четвер. 

У лазареті полтавської команди знаходяться Олександр Чижов і Артем Габелок, але якщо у новачка-півзахисника ще є шанси зіграти в Англії, то наш досвідчений захисник залишився вдома - у нього проблеми з коліном. Чижов планує відновити тренування наступного тижня.

А Денис Васін після операції наразі перебуває в Сербії, де виконує приписи лікарів та реабілітологів - його не внесли навіть у заявку на груповий раунд Ліги Європи.

Букмекери відводять ворсклянам роль явного аутсайдера протистояння на "Емірейтс" - коефіцієнт на перемогу гостей у Лондоні надзвичайно "смачний" - 25. А на перемогу "канонірів" - лише 1,1. Найвирогіднішим підсумком матчу букмекери вважають перемогу господарів із рахунком 2:0 або 3:0.

На матчі в Лондоні працюватиме бельгійська бригада арбітрів на чолі з Бартом Вертентеном.

Середню ціну на квитки в 30 фунтів (а це майже вдвічі дешевше, ніж на матчі АПЛ, "каноніри" вчора знизили, оскільки їх мало купували. Аншлагу на грі ніхто не очікує - прогнозують 20-25 тисяч уболівальників. Для фанів "Арсеналу" Ліга Європи - турнір другорядний, на першому місці, звісно, національний чемпіонат, де справи на початку сезону у команди Унаї Емері складають не найкращим чином - 9 очок після п'яти турів - і сьома сходинка в турнірній таблиці, з відставанням від лідерів - "Челсі" та "Ліверпуля" - на шість очок. Утім, два останніх поєдинки в АПЛ "Арсенал" виграв - у Кардіффі та Ньюкаслі.

Ніхто з ворсклян проти "Арсеналу" ніколи не грав, а полтавський клуб у єврокубках допоки не перетинався з англійськими. А от півзахисник "канонірів" Генріх Мхитарян із полтавцями зустрічався неодноразово у якості гравця донецьких "Металурга" і "Шахтаря" - і забив у ворота полтавців чотири голи.

Цифри та факти

• "Арсенал" посів шосте місце в АПЛ-2017/18. Ніколи раніше клуб не опускався так низько в чемпіонаті за часів Арсена Венгера, який провів останній сезон біля керма "канонірів" і пішов після 22 років роботи в клубі. Проте команда безпосередньо пробилася до групового етапу Ліги Європи.

• У минулій кампанії "Арсенал" дебютував у Лізі Європи після 19 сезонів в Лізі чемпіонів і з першої ж спроби дійшов до півфіналу, в якому програв майбутньому переможцю - "Атлетіко". У семи домашніх матчах лондонці здобули чотири перемоги при двох нічиїх і одній поразці, яка випала на домашній матч 1/16 фіналу з "Естерсундом" - англійці програли з мінімальною різницею в рахунку (1:2) після великої перемоги в Швеції (3:0).

• У минулому сезоні фіналіст Кубка УЄФА-1999/2000 на старті групового етапу Ліги Європи здолав вдома "Кьольн" - 3:1. Останній раз єврокубковий домашній матч першого туру "Арсенал" програв у сезоні 2003/04. Тоді "каноніри" були розгромлені "Інтером" (0:3) на "Хайбері" в Лізі чемпіонів.

• "Ворскла" пробилася до групового етапу Ліги Європи, посівши третє місце в чемпіонаті України-2017/18. Команда повторила своє найкраще досягнення в національній першості - в сезоні 1996/97 вона також стала третьою і тоді вперше в своїй історії пробилася в єврокубки.

• "Ворскла" сьомий раз грає в єврокубках і другий - на груповому етапі Ліги Європи. Команда виграла три відбіркових протистояння на шляху до основної сітки в сезоні 2011/12, включаючи дуель з бухарестським "Динамо" в раунді плей-офф, але набрала лише два очки в шести матчах групового етапу. Тоді полтавці посіли останнє місце в квартеті з льєжським "Стандардом", "Ганновером" і "Копенгагеном".

• У тому протистоянні з бухарестським "Динамо" команда з Полтави здобула свою останню гостьову перемогу (3:2) в єврокубках. Надалі у п'яти матчах на виїзді "Ворскла" здобула дві нічиї і тричі програла.

• Мхітарян грав разом із воротарем "Ворскли" Богданом Шустом за обидві донецькі команди і був одноклубником Олександра Чижова в "Шахтарі". Крім того, Мхітарян виступав із Гегам Кадімяном разом за збірну Вірменії.

• У травні 2018 року Унаї Емері, який завоював сім трофеїв на внутрішній арені за два попередні сезони в "Парі Сен-Жермен", змінив Венгера на посаді головного тренера "Арсеналу". Іспанець чотири роки очолював "Валенсію", потім нетривалий час працював в московському "Спартаку", а в 2014-2016 роках тричі поспіль виграв Лігу Європи з "Севільєю". Емері є рекордсменом Ліги Європи за кількістю проведених матчів у якості тренера!

Унаї Емері

Прогноз — 3:0

спорт, футбол, ФК Ворскла, Ліга Європи

За темою:

  • Як дістатися в Україну з Польщі
  • Кременчук закупить тролейбуси 2023 року випуску з автономним ходом
  • Президент України нагородив шахістку з Полтавщини Наталю Мироненко
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.