ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:09 27.03


Кременчуцькі чиновники вважають, що отруєння дітей вигадали батьки

Днями на засідання постійної депутатської комісії кременчуцької міськради розглядалося звернення батьків учнів ЗОШ № 1, які минулими вихідними потрапили до інфекційного відділення дитячої міської лікарні.

Тоді було госпіталізовано чотири учні із ЗОШ №1  віком від 6 до 11 років. Батьки наполягали на тому, що діти отруїлися в школі. Один із батьків виступив на комісії  та повідомив, що під час спілкування з батьками інших дітей, з’ясувалася інформація, що ознаки харчового отруєння начебто були у близько сорока дітей, які лікувалися вдома.

Начальник управління охорони здоров’я Кременчука Максим Середа зазначив, що підтвердження цієї інформації немає. До міської дитячої лікарні минулими вихідними потрапило лише четверо дітей з цієї школи. Тільки у однієї дитини виявлено харчову токсикоінфекцію, решта школярів госпіталізовані із діагнозом ГРВІ. Максим Середа заявив, що медиками кілька разів були взяті аналізи на  бактеріологічні дослідження, результати показали ріст бактеріологічної флори лише у однієї дитини, але й ці показники також не свідчили про отруєння харчовою токсикоз-інфекцією.  

Також начальник управління охорони здоров’я міста зазначив, що ще два учня цієї ж школи були госпіталізовані до дитячої лікарні до хірургічного відділення, але їх діагнози не пов’язані з харчовою токсикоінфекцією.

Випадку отруєння харчовою токсикоз-інфекцією у загальноосвітній школі № 1 не було, це було доведено результатами посівів та клінікою дітей, які вже виписані з дитячої лікарні додому

  - цитує пана Середу сайт Кременчуцької міськради.

Втім, незважаючи на те, що підозра на харчове отруєння, за словами чиновників, не підтвердилася та розуміючи важливість питання забезпечення якісного харчування учнів, можновладці обіцяють вжити всіх необхідних заходів щодо перевірки стану харчоблоків у навчальних закладах міста. Відповідне розпорядження буде підписане днями міським головою Кременчука Віталієм Малецьким.

діти, школа, отруєння, Кременчук

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.