ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:42 27.03


"Ворскла" виграла у "Шахтаря", але завершила виступ у Кубку країни. ВІДЕО

Команда Василя Сачка сьогодні перемогла донецький "Шахтар" у матчі-відповіді чвертьфіналу Кубка України з футболу - 2:1, але за сумою двох матчів склала зброю. Далі за трофей боротиметься команда Мірчі Луческу.

27 березня на столичному стадіоні "Оболонь-Арена" полтавська "Ворскла" і донецький "Шахтар" провели другий  матч 1/4 фіналу Кубка України. Після полтавських 0:4 розраховувати на вихід до наступного раунду турніру ворсклянам було майже нереально. Букмекери за такий варіант розвитку подій давали коефіцієнт 350 до одного. Мірча Луческу погодився зіграти другий матч без своїх збірників, проте домовився з Михайлом Фоменком і забрав зі збірної, яка готується до товариської гри з Уельсом, Макса Малишева. Та й Антону Шиндеру Луческу так і не дав можливості зіграти проти своєї "рідної" команди. Навіть після 0:4 у Полтаві.

Тренери полтавців вирішили не ризикувати здоров'ям Громова і Бартуловича, а Дитятьєв пропускав гру через вилучення у першій грі з донеччанами. Втім, і без кадробих утрат склади обох команд здавалися бойовими.

Шахтар — Ворскла - 1:2 

Голи: Бернард 67-пен. — Хльобас 28, 88.

Шахтар: Сарнавський, Кобін, Ордець, Кривцов, Ісмаїлі, Малишев, Дентіньйо, Тайсон (Едуардо 70), Бернард, Нем (Феррейра 65), Гладкий (Марлос 65).

Ворскла: Непогодов, Сімінін, Даллку, Чеснаков, Пердута (Квасний 78), Скляр (Ткачук 57), Довгий, Ребенок, Хльобас, Коломоєць, Ковпак (Сапай 46).

Перша половина першого тайму пройшла у рівній боротьбі, щоправда м'яч краще контролювали номінальні господарі. А забили - гості з Полтави. На 28-й хвилині "гірники" порушили правила поблизу свого штрафного майданчика. До м’яча підійшли Павло Ребенок та Дмитро Хльобас. Перший пробіг, а Дмитро забив більярдним ударом - м’яч із відскоком від газону влучив у стійку, а від неї - у ворота Сарнавського — 0:1. Донецька команда намагалася створювати моменти, проте Непогодов і захисники діяли безпомилково.

Воротар ворсклян став одним іх героєв матчу, адже після перерви він принаймні тричі рятував свою команду. Перевага донеччан уже не викликала сумнівів, але на класі здолати опір непоступливого суперника не вдавалося. Усе могло змінитися після того, як невдало ввійшов у гру Сапай. Вадим багато помилявся, нервував і в одному з епізодів невдало зіграв на Сімініна у власному карному майданчику. Досвідчений Сімінін також помилився, заробивши фол у боротьбі проти Феррейри — це пенальті. Бернард ударом із "точки" перехитрив Непогодова — 1:1.

Після цього номінальні господарі грали першим номером і мали кілька чудових моментів, але Непогодов упіймав кураж. Полтавці ж розраховували на контратаки, одна з яких принесла черговий успіх Хльобасу. На 88-й хвилині Дмитро втік від захисників, опинився на ударній позиції і пробив Сарнавського пострілом у ближній кут — 1:2.

Дива не сталося, полтавці залишають кубковий розіграш. Проте перемога над "Шахтарем" не лише назавжди увійде до футбольних довідників, а, ймовірно, додасть ворсклянам упевненості у власних силах перед заключною частиною чемпіонату країни.

спорт, футбол, ФК Ворскла, Василь Сачко

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.