ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:03 28.03


У Пирятині засудили голову ДВК, який під час виборів нардепів у 2014 році виписав членам комісії по 766 гривень премій

На позачергових виборах до Верховної Ради 2014 року в Пирятинському районі голова ДВК виписав по 766 гривень премій членам комісії. За це суд призначив йому однорічний іспитовий строк та на рік позбавив права займати керівні посади.

Пирятинський районний суд виніс вирок голові ДВК, обвинуваченому в розтраті чужого майна та службовому підробленні під час позачергових виборів народних депутатів у 2014 році. Голову ДВК у с.Кроти суд визнав винним і призначив один рік випробувального терміну. Також суд позбавив його права займати керівні посади протягом року. Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги. Якщо апеляцію не було подано, то з 5 квітня вирок вважатиметься чинним.

27 жовтня 2014 року голова дільничної виборчої комісії перебував у приміщенні Кротівської ЗОШ, де була розміщена ДВК. Діючи в особистих інтересах, без проведення засідання виборчої комісії, він склав протокол "Про преміювання членів ДВК".

Після складання протоколу, обвинувачений підписав його та підробив підписи заступника голови та члена ДВК. Надалі голова дільничної виборчої комісії завірив протокол засідання "Про преміювання членів ДВК" печаткою, надавши документу статус офіційного.

Потім обвинувачений надав вказаний протокол до окружної виборчої комісії з позачергових виборів народних депутатів України 2014 року одномандатного виборчого округу №151. На підставі протоколу окружна виборча комісія перерахувала на особисті банківські рахунки голові ДВК, його заступнику та секретарю ДВК одноразову грошову винагороду в сумі 766 грн кожному.

Дії голови комісії кваліфіковані за ч.1 ст.366 КК України як службове підроблення, тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивого документу, та за ч.2 ст.191 КК України як привласнення та розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

вибори, премія, суд, Пирятин

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.