ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:19 28.03


У Полтаві хочуть утеплити будівлю облради, а на енергозбереження в області витратили вже 45.3 мільйона

На реалізацію програми з енергозбереження минулого року витратили 45.3 млн грн з бюджету. За ці гроші видавали кредити, встановлювали лічильники, переобладнували котельні. Але будівля облради досі не утеплена.

Сьогодні, 28 березня у Полтавській ОДА підбили підсумки виконання регіональної програми з енергозбереження за минулий рік.

Як повідомила очільниця департаменту економічного розвитку ОДА Інна Іщенко, вартість заходів на виконання цієї програми у 2015 році склала 45.3 млн грн. Популярним кредитом на енергозбереження скористалися у минулому році 1660 мешканців області. За минулий рік в оселях полтавців було встановлено 7521 лічильник газу.

У Лохвицькому та Миргородському районах запровадили технології з використання альтернативних видів палива, враховуючі місцеву специфіку. На Лохвиччині – це торф, а на Миргородщині – солома. Допомогу у переоснащенні надали іноземні інвестори.

Очільник Полтавщини Валерій Головко щодо енергоефективності зазначив, що готовий розпочинати економію з себе та з колег:

Висновок невтішний: не всі керівники районів і очільники комунальних підприємств зрозуміли, що енергоресурси потрібно економити. Тому буде зроблено детальний аналіз по кожному району і по кожному комунальному підприємству: які проекти енергозбереження розроблені, які заходи було впроваджено. А починати будемо з себе — із будівлі облдержадміністрації і обласної ради, яка на сьогодні ще не утеплена. Так що будемо з головою обласної ради показувати роботу на власному прикладі і розробці проекту енергозбереження для адміністративної будівлі на вулиці Жовтневій, 45 у Полтаві.

Також голова ОДА зазначив, що у Миргороді взагалі працює перша і унікальна для України котельня на соломі, введена в експлуатацію завдяки підтримці USAID.

Довідка

USAID - Агентство США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development) - незалежне агентство федерального уряду США. Відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам.


Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.