ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:42 28.03


Учнів ПТНЗ області вчили, як протидіяти торгівлі людьми

Із початку року на Полтавщині реалізували три етапи навчання, мета якого – підвищення обізнаності учнів ПТНЗ області щодо безпечної міграції та працевлаштування, ознак, форми та протидії торгівлі людьми.

Загалом освітніми заходами охопили психологів, педагогів та 100 учнів із десяти ПТНЗ Полтавської області. Серед останніх обрали по четверо найактивніших від кожного закладу та провели для них поглиблений тренінг для тренерів.

Під час роботи у міні-групах учасники відпрацювали на практиці різні форми проведення занять серед однолітків (міні-лекція з електронною презентацією, перегляд фільму з подальшим обговоренням, інформаційне повідомлення з практичною вправою), обговорили із експертами позитивні сторони та ймовірні ризики методу "рівний-рівному".

Я думаю, що хлопцям, із якими я навчаюсь, буде цікаво почути таку інформацію, адже дехто із них вже говорив, що планує влітку підзаробити. Моє завдання – зробити заняття максимально інформативними і корисними,

– поділився своїми враженнями Михайло, учасник заходу.

Починаючи із наступного тижня, кожен з учасників проведе по чотири інформаційно-просвітницькі заходи у своєму навчальному закладі з метою поширення інформації та зменшення ризиків серед однолітків. Усі отримають необхідну кількість консультацій та методичних матеріалів,

– зазначила фахівець БО "Світло надії" Ольга Гришко.

Графік проведення заходів буде узгоджено з адміністраціями ПТНЗ, а процес реалізації буде здійснений за допомогою БО "Світло надії". Фіналом проекту стане підсумкова конференція, де юні тренери матимуть змогу поділитися один з одним своїми здобутками та складнощами, а також для учасників передбачено нагородження грамотами від Головного управління Національної поліції в Полтавській області та представників Міжнародної організації з міграції.

Серія тренінгів відбувається в рамках ініціативи "Підвищення обізнаності вразливих дітей та молоді, які навчаються в професійно-технічних навчальних закладах (ПТНЗ) Полтавської області, щодо безпечної міграції та працевлаштування", яку реалізовують БО "Світло надії" спільно з Департаментом освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, управлінням освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради за підтримки Представництва Міжнародної Організації з Міграції в Україні та Міністерства міжнародних справ Канади.

навчання, ПТНЗ, торгівля людьми

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.