ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:15 28.03


Колишній Полтавський обласний воєнком Борис Павлов через суд поновився на військовій службі

Міністерство оборони поновило Бориса Павлова на посаді військового комісару Полтавського обласного військового комісаріату. Він подав до суду і виграв справу, однак ще розглядатиметься апеляція.

Сьогодні, 28 березня, на апаратній нараді в Полтавській ОДА військовий комісар Борис Павлов прозвітував про поповнення контрактної армії.

Як нам повідомили в прес-службі Полтавської ОДА, Борис Павлов був запрошений на апаратну нараду саме в якості військового комісара.

Зважаючи на те, що раніше повідомлялося, що Павлов залишив військову службу і вийшов у відставку, ми звернулися до військомату за коментарем.

Так, він перебуває на військовій службі. На підставі наказу міністра оборони України. Його поновили, бо він був незаконно звільнений. З 29 грудня його поновили,

- розповіли нам у приймальні. Зазначимо, що на час нашого розслідування Павлов нібито перебував в облдержадміністрації, а дати його контактний номер телефону в приймальні відмовилися.

Натомість, нам вдалося дізнатися, що 21 січня Полтавський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов Бориса Павлова. За постановою суду його було поновлено на посаді з 29 грудня 2015 року.

Виявилося, що 27 листопада 2015 року колишній військовий комісар Полтавського обласного військового комісаріату Борис Павлов звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з проханням скасувати наказ про своє звільнення, поновити на військовій службі та стягнути грошове забезпечення за час вимушеного прогулу.

На судовому засіданні позивач пояснив суду, що наміру звільнятись із військової служби фактично не мав, а рапорт про звільнення від 4 жовтня 2015 року був змушений скласти з метою припинення на нього систематичного тиску з боку керівництва. Так, 4 жовтня 2015 року полковник, чиє ім'я в справі не назване, прибув до Полтавського гарнізонного госпіталю (військова частина А3114), в якому з 26 вересня 2015 року по 6 жовтня 2015 року проходив амбулаторне лікування позивач, та протягом тривалого часу (близько чотирьох годин) в приватній бесіді з Борисом Павловим здійснював на останнього психологічний тиск, наполягаючи на поданні позивачем рапорту про звільнення з військової служби,

- зазначено в матеріалах справи.

Слід також зауважити, що представник Міністерства оборони України на судовому засіданні не зміг спростувати доводів позивача про здійснення на нього психологічного тиску, який зумовив подання рапорту військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату від 4 жовтня 2015 року, та не надав аргументованих пояснень з приводу термінової необхідності проведення бесіди генерал-майора та полковника Міноборони з Павловим на тему звільнення останнього саме у вихідний день, в закладі охорони здоров'я та під час перебування позивача в стані тимчасової непрацездатності (хворобливому стані). З урахуванням вищевикладеного, суд визнає доводи позивача про здійснення систематичного психологічного тиску на нього з боку керівництва логічними та обґрунтованими,

- ідеться в постанові суду.

Відзначимо, що в частині поновлення Бориса Павлова на посаді та виплати йому матеріального й грошового забезпечення за один місяць суд постановив допустити до негайного виконання. Однак справа Бориса Павлова вже зареєстрована в Харківському апеляційному адміністративному суді і повторно розглядатиметься.

Нагадаємо, що на сторінці у соцмережі Бориса Павлова начебто було зафіксовано проросійську пропаганду. З цього приводу правоохоронці відкрили кримінальне провадження, але слідство не знайшло факти підтвердження його провини.

Павлов, суд, воєнком, військомат

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.