ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:57 04.10


"Ворскла" у драматичній боротьбі поступилася "Спортінгу". ФОТО

4 жовтня у Полтаві ворскляни у матчі групового раунду Ліги Європи до 90-ї хвилини вигравали у ліссабонського "Спортінга", але пропустили в останні хвилини двічі - і драматично програли.

Ворскла — Спортінг — 1:2

Голи: Кулач 10 — Монтеро 90, Кабрал 90+3.

Ворскла (1-4-2-3-1): Шуст – Пердута, Даллку, Чеснаков, Артур – Кравченко (Габелок 84), Шарпар - Скляр, Кулач (Сергійчук 62), Ребенок – Коломоєць.

Спортінг (1-4-2-3-1): Сален – Гаспар, Коатес, Андре Пінту, Жефферсон – Петровіч (Кабрал 70), Акунья - Мане (Монтеро 58), Фернандеш, Нані - Діабі (Рафінья 70).

Попередження: Артур 9 - Акуна 74.

4 жовтня 2018 року. Полтава. Стадіон "Ворскла". 15 000 глядачів. 9 градусів.

Ворскляни вийшли максимально налаштованими на боротьбу на кожному клаптику футбольного поля. Господарі непогано вивчили суперника, його сильні та слабкі сторони. Сюрпризом для багатьох стала позиція Олександра Скляра на правому фланзі - гравець замінив травмованого Сандро Кобахідзе. Решта виконавців діяли у звичних амплуа. Полтавці до 44-ї хвилини не дали супернику нічого зробити біля власних воріт. Перший удар у площину воріт Богдана Шуста виник наприкінці тайму, коли воротар біло-зелених урятував свою команду після пострілу Нані з семи метрів. Це був єдиний по-справжньому гольовий момент гостей до перерви. 

А от полтавці своїм єдиним у першому таймі шансом скористалися сповна. Владислав Кулач виявився першим на підбиранні і без обробки, першим дотиком спрямував м'яч у верхній кут воріт "Спортінга". Воротар гостей, француз Сален виявився безсилим - 1:0.

У другому таймі малюнок гри не змінився - гості трохи більше володіли м'ячем і територією, а господарі захищалися великими силами та при нагоді вибігали у контратаки. Інколи вдавалися контрвипади 4 в 3, але на швидкості полтавці не знаходили правильних рішень, тому м'яч до Салена доходив рідко. 

Жозе Пезейру випустив другого форварда - колумбійця Монтеро, давши всім зрозуміти, що його не влаштовує перебіг подій на полі. Проте ворскляни не поступалися супернику у швидкості, і переважали у бажанні. Проте сили полтавців були не безмежними - після 75-ї хвилини їм було дуже важко. Але полтавці відбивалися відчайдушно. Нані мав ще один шанс, але пробив головою несильно - цей м'яч став легким тренуванням для Шуста. А от після удару Монтеро у ближній кут Богдан діяв дуже впевнено і врятував полтавців.

Здавалося, ще трохи — і Полтава відсвяткує значну, історичну перемогу. Але сталося неймовірне — на останній хвилині основного часу забив-таки Монтеро — технічним ударом у дальній кут. А вже у компенсований час гості впіймали ворсклян на контратаці — і вирвали перемогу.

ВІДЕООГЛЯД МАТЧУ

Статистика матчу:
Удари по воротах - 3:18
Удари в площину воріт - 1:7
Володіння м'ячем - 40:60
Кутові - 0:9
Гольові моменти - 2:4

Василь Сачко: "Я не можу критикувати своїх футболістів, а хочу їм лише подякувати. У першому таймі ми не так вже і багато дали створити гостям біля наших воріт. Але наприкінці гри у нас не вистачило сил — вони не безмежні. Хотілося би мати більш глибоку лаву запасних, щоби ті, хто виходив на заміну, підсилювали нашу гру. Я розчарований результатом, ми мали сподіватися на більше".

Жозе Пезейру: "Ми грали проти хорошої команди, але протягом усього матчу діяли краще за суперника. Вважаю, що перемогли заслужено, хоча перемогу довелося чекати до останніх секунд зустрічі".

спорт, футбол, ФК Ворскла, Ліга Європи

За темою:

  • Маршрутний мікроавтобус в'їхав в електроопору: двоє травмованих. ФОТО
  • Життя без документів: переселенець оформив паспорт у 35 років
  • Як дістатися в Україну з Польщі
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.