ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:47 29.03


Сесія міської ради розпочалася, незважаючи на протести

У приміщенні полтавської міськради розпочалася позачергова сесія. Незважаючи на протести деяких депутатів, міський голова Олександр Мамай її відкрив. У залі натовп активістів і мітингувальників.

Після протесту опозиційних фракцій та їхніх прихильників, рух Жовтневою по кільцю розблоковано, активісти й політики перемістилися до сесійної зали.

Незважаючи на численні протести, міський голова Олександр Мамай розпочав засідання. Однак трибуну блокують активісти, зокрема, представник "Полтавської Січі" Дмитро Лаптєв. Ця організація відома тим, що патрулює нічне місто і запам'яталася кількома гучними затриманнями і викриттям підпільних закладів азартних ігор.

У залі - чимало активістів, які вимагають не розглядати скандальні питання про землю.

Ми проти проведення сьогоднішнього сесійного засідання, адже було порушено закон. Громада має право протягом 20-денного періоду ознайомитись із порядком денним, але цього не було. Це порушення! Зараз ми будемо блокувати роботу сесії з вимогою перенести засідання на 20 днів. Це необхідно для того, щоб громада мала змогу долучитися до обговорення земельних питань,

- заявив голова обласного осередку об'єднання "Самопоміч" Антон Фалтинський.

Опозиція протестує проти питань про погодження плану забудови мікрорайонів "Проект-51" (Артсклади), "Проект-57" (Лазурний), розробки плану забудови по вул. Сакко, до якого належать два комунальні пляжі, а також вимагає направити на допрацювання рішення про зменшення пайової участі для великих забудовників з чотирьох до 0.05 відсотка.

Про це вчора заявляв депутат міськради Юліан Матвійчук (ВО "Свобода"). На тому, що проектів рішень до останнього дня не було на сайті міськради, наголошував депутат Олександр Шамота (ППЛ).

Відео-трансляція засідання не ведеться. Як повідомляють на офіційному сайті, через технічні проблеми:

У зв'язку з технічними проблемами пряма трансляція засідання позачергової третьої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання неможлива! Перепрошуємо за незручності!

- значиться на сайті міськради. Повідомлення з'явилося о 10:06.

Також не працює Wi-Fi інтернет.

Цікаво, що відеотрансляцію організовували за кошти гранту від Західноукраїнського ресурсного центру.

За повідомленням міського голови, у залі присутні 38 із 42 депутатів. Сесія триває, за трибуною виступають громадські активісти.

сесія, протест, Фалтинський, Мамай, міськрада

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.